Skjebnekamp i Lyon

Rafael Benítez vet at Liverpool sannynligvis må vinne borte mot Lyon for å ha en mulighet til å gå videre i Champions League. Franskmennene vant generalprøven.

Liverpool står over for et helt avgjørende oppgjør mot Lyon i Champions League kommende uke. De røde ligger på 3.plass i gruppe E med kun tre poeng etter tre spillerunder. Seier mot Debrecen ble etetrfulgt av tap mot både Fiorentina og Lyon Lyon står med ni poeng, mens Fiorentina har seks. Rafael Benítez vet at han ikke kan sette sin lit til de andre resultatene i gruppen, og at kun seier er godt nok på Stade Gerland.
- Vi må vinne i Lyon uansett hva som skjer andre steder. Alt annet enn seier vil føre til at vi står overfor en ordentlig vanskelig situasjon, fortalte Rafael Benítez til pressen på fredag.

- Vi vet at vi må vinne i Lyon. Vi vet ikke hva som vil skje i den andre gruppespillskampen der Fiorentina møter Debrecen hjemme. Den italienske klubben har allerede vunnet i Ungarn, så de må være favoritter til å vinne i Firenze.

- Hvis de gjør det, vet vi at vi bare må vinne. Men vi vet egentlig det likevel. Vi vet at vi allerede må vinne for å holde oss i turneringen.

- Vi forventer at Fiorentina vinner sin kamp, men i fotball kan det oppstå overraskelser. Vi kan bare se etter oss selv og forsøke å vinne vår kamp.

Kun uavgjort mot Lyon betyr at Liverpool vil havne bak franskmennene i gruppen på innbyrdes oppgjør dersom kun de to klubbene havner på like mange poeng til slutt.

Fiorentina vinner sannsynligvis mot Debrecen, og med et eventuelt tap for Liverpool mot Lyon vil avstanden opp til Fiorentina være på seks poeng. Da må Liverpool vinne de to siste kampene, mens Fiorentina må tape begge sine. Selv ikke det behøver å være nok for Liverpool. De røde tapte 0-2 i Firenze, og Liverpool vil da være avhengig av å hente inn to mål i innbyrdes oppgjør når lagene møtes på Anfield i den siste gruppespillskampen.

Seier i generalprøven for Lyon
Lyon vant 1-0 borte mot St. Etienne i går. Kampens eneste mål ble scoret av innbytter Gomis i det 83.minutt. Lyon stilte med følgende lag: Lloris, Clerc , Cissokho, Cris, Makoun, Pjanic, Toulalan, Ederson (Delgado 86), Bastos Fernandes (Källstrøm 72), Govou, Lopez (Gomis 73).