Skrtel i skjebnekamper

Martin Skrtel er tatt ut til landskampene mot Tsjekkia og Nord-Irland, som kan ble helt avgjørende for om Slovakia skal komme til et internasjonalt sluttspill for første gang.

Slovakia troner øverst i gruppe 3 med fem seire og et tap på seks kamper, men kan likevel ikke sole seg til et videre avansement. I en jevn og hard gruppe har man nemlig igjen å møte alle de fire hardeste konkurrentene en gang til, og er ferdig med sine oppgjør mot slaktofferet San Marino.

Neste helg spiller man et klassisk oppgjør mot naboen Tsjekkia, og selv om tsjekkerne har skuffet så langt kan man ikke forvente en lett kamp i Bratislava. Fire dager senere spiller man i Belfast mot gruppetoer Nord-Irland.

Midtveis i oktober, på de to siste datoene for gruppespillet til Europa i VM-kvalifiseringen, skal Martin Skrtel og hans lagkamerater avslutte med hjemmekamp mot Slovenia og bortekamp i Polen.

Det slovakiske fotballforbundet ble dannet i 1993 etter oppløsningen av Tsjekkoslovakia og har aldri tidligere vært i et EM- eller VM-sluttspill.

På forbundets hjemmesider blir det bekreftet at Skrtel som ventet er med i troppen som spiller mot Tsjekkia og Nord-Irland. Tøffingen fikk som kjent en knallhard smell i kjeven i sammenstøt med lagkamerat Jamie Carragher mot Tottenham, og det har vært antydet at Liverpool vil spare ham til lørdagens kamp mot Bolton.

Troppen til Slovakia:
Keepere: Jan Mucha (Legia Warsaw), Lubos Kamenar (Nantes)
Forsvarere: Radoslav Zabavnik (Terek Grozny)), Martin Skrtel (Liverpool), Jan Durica (Lokomotiv Moscow), Peter Pekarik (Wolfsburg), Csaba Horvath (ADO Den Haag), Marian Cisovsky (Timisoara) Marek Cech (West Bromwich Albion), Lubos Hanzel (Schalke)
Midtbanespillere: Marek Hamsik (Napoli), Miroslav Karhan (Mainz), Vladimir Weiss (Manchester City), Miroslav Stoch (FC Twente), Marek Sapara (Rosenborg), Zdeno Strba (Xanthi), Kamil Kopunke (Spartak Trnava)
Angripere: Filip Holosko (Besiktas), Robert Vittek (Lille), Stanislav Sestak (Bochum), Erik Jendrisek (Kaiserslautern), Jan Novak (Kosice)

Stillingen i gruppe 3:
Slovakia 15 poeng - 6 kamper
Nord-Irland 13 poeng - 7 kamper
Slovenia 11 poeng - 7 kamper
Polen 10 poeng - 6 kamper
Tsjekkia 8 poeng - 6 kamper
San Marino 0 poeng - 8 kamper