Skrtel klar for pre-season

Martin Skrtel ser frem til å starte pre-season. Han skal være kvitt ankelskaden. Neste uke skal troppen oppholde seg i England. Roy Evans optimistisk før sesongstart.

For Liverpools spillere begynner pre-season i morgen. De spanske landslagsspillerne er derimot ikke tilbake før Liverpool reiser til Asia 19.juli. Martin Skrtel forteller om hva som skal skje på Melwood de nærmeste dagene.
- På de første treningsøktene venter noen tester. Hele neste uke venter forberedelser i England. Treningene vil hovedsaklig bestå av hurtighets- og kondisjonstester. Søndag 12.juli reiser vi på en ukes opphold til Sveits hvor vi skal forbedre formen. Deretter venter et opphold i Asia, sier Martin Skrtel til nyhetsbyrået SITA.

Midtstopperen har slitt med en ankelskade, men skal nå være restituert.
- I løpet av de daglige treninger har det overhodet ikke vært noen problemer med ankelen.

Han har avlagt to treningsøkter hver dag i sommerferien, og det er ingen fare for at vekten viser noen kilo for mye.
- Jeg har god tro på at det er i orden. I år har jeg valgt en god modell fra tidligere. Jeg har jobbet sammen med trener Roman Svantner. I fjor var det hver dag. I år har jeg avlagt to daglige økter. Jeg tror at jeg er godt forberedt, og at jeg klarer alle testene.

Slovaken er klar til å ta fatt på preseason-treningen.
- Jeg har hvilt og er klar for sesongen. Det hadde ikke vært skadelig om ferien hadde vart litt lenger, men fem uker er verken for mye eller for lite. Det var passe. Jeg ser frem til å komme tilbake.

I 2008/09-sesongen var Skrtel ute i flere måneder med en korsbåndsskade i det ene kneet. Han håper nå på en skadefri sesong.
- Det viktigste er at jeg spiller hele sesongen uten alvorlige skader. Det er mitt største ønske. Selvsagt ville jeg og laget blitt glade om vi vant FA-cupen og Champions League, men aller helst ønsker vi suksess i Premier League.

Evans optimistisk før sesongstart
Roy Evans tror at erfaringen fra tittelkampen kan hjelpe Liverpool til å hente hjem ligagullet neste sesong. De røde havnet fire poeng bak Manchester United i 2008/09 selv om laget hadde færre tap og flere nettkjenninger enn Alex Fergusons mannskap.
- Når du som spiller har vært så nærme og du har vært med i tittelkampen, vet du at du er kapabel til å gå hele veien og vinne.

- Du har fått selvtillit av det, ikke bare selv, men også spillere rundt deg. Det er noe du ikke kan kjøpe. Uansett hvor stor en fotballspiller er, må du lære å bli en vinner.

- Vi har klart det i cupoppgjør og cupturneringer de seneste årene. Når det gjelder ligaen, går det over en lang periode med 38 kamper. Du må være stabil. Det var akkurat hva vi var forrige sesong.

- Liverpool vil være skuffet over at de ikke vant tittelen. De spilte så bra og sanket så mange poeng, men de bør ha skaffet seg selvtillit av det, istedenfor noe negativt.

- Vi kunne ikke ha kommet noe nærmere forrige sesong. Jeg er veldig optimistisk foran neste sesong.