Smith blir terrorisert av kriminelle

Liverpool-legenden Tommy Smith har blitt utsatt for trusler og en rekke tilfeller av hærverk etter at han hjalp politiet i etterforskingen av en kriminalsak. Det melder Liverpool Echo.

Den tidligere stopperkjempen har blitt offer for en rekke grove trusler og hærverk i løpet av de siste 15 månedene. Siden mars i fjor har bilen hans blitt ripet opp med vilje flere ganger mens den har stått parkert ulike steder rundt Anfield i forbindelse med kamper. Han har blitt forfulgt på gata, og utskjelt. Maling har blitt tømt over bilen hans, huset hans har blitt malt med graffiti, og en murstein har blitt kastet inn gjennom stuevinduet hans. Han har også blitt utsatt for telefonterror en rekke ganger.

Merseyside-politiet etterforsker nå hendelsene, og detektiver tror at Tommys samarbeid med politiet som vitne i en kriminaletterforskning ligger bak truslene.

- Jeg har aldri opplevd noe lignende før, og aldri møtt større idioter enn disse i hele mitt liv. Først ble jeg forbannet, og satt oppe hele natta for å ta de som gjorde disse tingene på fersk gjerning. Etter hvert sluttet jeg å gå ut av huset mitt. Jeg er ekstremt frustrert over truslene som rettes mot meg og familien min, sier den tidligere Liverpool-forsvareren til Echo.

Til å begynne med ringte telefonen med tre kvarters mellomrom, hvor truslene haglet.

- Like før jul ble jeg forfulgt av en mistenkelig person da jeg forlot Anfield etter en kamp. Plutselig begynte han å bane og skjelle meg ut på gata. Han sa han hadde ødelagt bilen min, og ville slå kona mi og meg selv helseløs. Jeg gikk ut i veien, og han stakk av.

64-åringen har nå fått montert overvåkningskameraer i og rundt hjemmet sitt, og en vandal har blitt filmet mens han ramponerte Liverpool-legendens bil.

- Min kone er ved dårlig helse, og det er kun to år siden jeg selv hadde hjerteinfarkt. Folk som driver med slikt som dette, gjør meg forbannet, avslutter Smith.