Spår ny jevn batalje

Liverpool og Chelsea kjenner hverandre veldig godt. Reina tror små detaljer kan avgjøre oppgjøret. Bør se opp for Drogba, Essien og Lampard. Chelsea mer stabile under ny manager.

ESPN har intervjuet Xabi Alonso og Pepe Reina før onsdagens kvartfinale i Champions League. Liverpool og Chelsea har møtt hverandre 22 ganger de seneste fem sesongene. Så hva er nøkkelen til å vinne? Har dere følelsen av å få revansje?

Reina: - Som alltid når du møter dem i enhver turnering som ligaen eller Champions League, kan de små tingene utgjøre en stor forskjell. Det kommer til å bli slik igjen. Vi føler at vi kan vinne, at vi kan slå hverandre når som helst fordi vi har gjort det før - de gjorde det i fjor, i Champions League-semifinalen. Det var smertefullt for oss, men vi klarte det to ganger i ligaen denne sesongen. Det kommer til å bli en vanskelig kamp. Jeg tror det blir ganske bra stemning på begge stadionene. Vi må nyte det som spillere. De er en av de største kampene du skal spiller.

Alonso: - Jeg foretrekker å ikke tenke på revansje. Jeg synes det er en ny sjanse å gå videre til semifinale. Vi skal møte et veldig godt lag. Vi kjenner hverandre veldig bra. Av den grunn har vi ikke mange hemmeligheter. Det er litt rart at vi i fem sesonger har møtt hverandre fem ganger. Det kan gi litt mer motivasjon, men det kommer selvsagt til å bli et spennende oppgjør.

Chelsea har vist bedre form under Guus Hiddink.

Reina: - De spiller mer stabilt nå. De er mer pålitelige nå. Og selvsagt hadde Chelsea tidligere, og fortsatt har, en av de beste troppene i Premier League og Europa uansett hvem manageren er. Chelsea-troppen vil være sterk uansett.

Alonso: - Det er et nytt ansikt. Han har tatt med seg sine nye metoder. Totalt sett er laget det samme, og de har de samme spillerne. Slik sett kommer det til å bli vanskelig som det har vært tidligere. De er veldig kompakte og er et veldig sterkt lag.

Chelsea har flere spillere Liverpool må se opp for.

Reina: - Han er en av mine favorittspillere. Når folk spør meg om hvem som var den farligste spissen eller hvem som gjorde skikkelig ugang, svarer jeg alltid Didier Drogba. Jeg synes han har blitt sterkere og sterkere. Han har hatt noen skadeproblemer de seneste månedene, men han scorer mål nå. Han har scoret noe sånt som fire eller fem de seneste seks kampene. Uansett hvem som spiller fremme, Nicolas Anelka eller Drogba, vil det bli vanskelig å stoppe dem.

Alonso: - Nå har de styrken til Michael Essien. Det er en stor tilvekst for dem. Vi vet at de har sterke og kraftfulle spillere i midten med Obi Mikel, Michael Ballack og Frank Lampard, men vi skal forsøke å ta med oss våre kvaliteter og ha en god balanse med tre av oss på midtbanen. Forhåpentligvis vinner vi slaget.

Liverpool har vist en flott formstigning de seneste ukene.

Reina: - Det er nesten umulig å spille på samme nivå hele sesongen. Sannsynligvis var vi gode noen ganger, men dårlig til ande tider med for mange poengdelinger hjemme. Nå har vi trolig den beste flyten i sesongen, men vi har ikke vunnet noe. Vi er fremdeles ett poeng bak Man Utd som har en kamp til gode. Med en seier der vil det være fire. I Champions League, mot et topplag som Chelsea, vil det bli vanskelig.

Alonso: - Ja, vi slet, spesielt i februar var ikke resultatene så gode som vi hadde håpet. Champions League-oppgjøret mot Real Madrid var en veldig stor utfordring for oss. Å gå videre på den måten som vi gjorde, å spille så bra, var et løft for selvtilliten vår. Siden har momentumet blitt bedre. Nå er vi i god form.