Spearing sikter mot ankerrollen

Jay Spearing forteller at Rafael Benitez vil at han skal lære seg rollen som Javier Mascherano har på dagens lag. Scouseren anser denne sesongen som ekstremt viktig med tanke på egen utvikling.

Jay Spearing var bare ett år gammel da Liverpool sist vant ligamesterskapet. Midtbaneterrieren har ikke gitt opp håpet om at han en dag selv skal være med på laget som gjenvinner hegemoniet i engelsk fotball.

- Som lokal gutt vil det føles utrolig bra å vinne ligamesterskapet. Det er hva dette laget ønsker. Ethvert trofé er fint å ta med seg, men ligamesterskapet er hva vi har lengtet etter så lenge, uttaler scouseren til Liverpoolfc.tv.

- Jeg er for ung til å huske siste gang Liverpool gikk til topps i ligaen. Det har vært frustrerende å se Man Utd i toppen hele tiden, men de siste par årene har vi nærmet oss. Forhåpentligvis vil vår tid komme allerede denne sesongen, eller neste, legger han til.

Spearing er bare en av seks førstelagsspillere som har trent på Melwood under landslagsavbrekket. De røde står nå foran tre viktige kamper, mot Sunderland, Lyon og Manchester United, men scouseren er ikke enig med de som hevder at disse tre kampene er fullstendig avgjørende for Liverpools sesong.

- Jeg tror ikke disse tre kampene vil avgjøre det hele. Det er mye fotball som skal spilles etter disse tre matchene også. Mye kan ennå skje, og alle lag kan oppleve formsvikt. Vi så at Wigan slo Chelsea. Vi har godt med tid til å oppnå de resultatene vi trenger.

Spearing avslører ellers at Rafael Benitez ønsker at han skal mestre rollen som Javier Mascherano nå innehar på laget.

- Det handler om taktisk forståelse mer enn noe annet. Rafa ønsker at jeg skal bli en defensiv midtbanespiller, og han ønsker at jeg skal forstå rollen og hvordan jeg skal posisjonere meg.

- Denne rollen er hjertet i laget, da du kan gå fremover om du har muligheten, samtidig som du skal beskytte den bakre fireren. Det er en nøkkelrolle på laget.

Spearing har fått plass på innbytterbenken i fire kamper denne sesongen, mens han spilte hele Carling Cup-kampen mot Leeds, noe som var hans første kamp fra start for førstelaget. Han er fornøyd med sin progresjon, og anser dette som en svært viktig sesong for sin utvikling.

- Du tar med deg det som er positivt, og når du sitter på benken funderer du på hvordan du kan sette ditt preg på kampen om du får komme innpå. Det er ikke vits i å sitte på benken med en innstilling om at du ikke får komme innpå likevel.

- Det er spennende. Kommer du ikke innpå, forbereder du deg bare til neste kamp, og forhåpentligvis får du sjansen din til slutt.

- Trenerne har sagt at jeg vil bli mye mer involvert denne sesongen. Så langt har jeg sittet på benken i noen ligakamper, noe som er klar fremgang. I fjor fikk jeg vel benkplass i to eller tre kamper. Nå har jeg allerede doblet dette, og vi er fortsatt bare i oktober.

- Dette er den viktigste sesongen i min karriere så langt. Jeg er involvert med førstelaget hver dag nå, og manageren, Sammy Lee og resten av spillerne ser meg hver dag. Dette er sesongen hvor jeg må vise at jeg har kommet inn i førstelagstroppen for å bli. Nå må jeg vise hva jeg duger til, avslutter Spearing.