Spekulasjoner rundt Rafas fremtid

Liverpool-legenden Mark Lawrenson antydet på irsk radio i kveld at Rafael Benitez kan være i ferd med å forlate Liverpool FC. Kilder som liverpool.no har vært i kontakt med benekter dette.

På flere Liverpool-forum spekuleres det i kveld over en lav sko hvorvidt Rafael Benitez vil være Liverpool-manager særlig mye lenger. Dette etter at Liverpool-legenden Mark Lawrenson på direkten på irsk radio fortalte at han hadde hørt rykter om at spanjolen kommer til å forlate Liverpool FC som en følge av at han ikke gis de kontraktsbetingelsene han krever av klubbens eiere. Det spekuleres blant annet i at Rafa kommer til ta sin hatt å gå etter onsdagens Champions League-kamp på Santiago Bernabeu.

Benitez gjennomførte i kveld sin pressekonferanse foran kampen i Madrid på sedvanlig vis. Det var intet under denne seansen som tydet på at mannen er i ferd med å forlate sin post.

Under pressekonferansen ble han blant annet spurt om utfallet av kampene mot Madrid ville ha noen innvirkning på hans pågående kontraktsforhandlinger.

- Selvsagt ikke. Dette er viktige kamper for oss og for klubben. Vi har viktige kamper fremover nå, og jeg ønsker kun å konsentrere meg om fotballen, var svaret som ble gitt.

- Jeg bekymrer meg nå kun for de spillerne som kan påvirke resultatet i morgen. Ingenting annet. Det er viktigere å konsentrere seg om dette enn andre ting nå, sa Benitez.

- Dette er en stor kamp, ikke bare fordi jeg pleide å spille og jobbe her. Jeg er profesjonell, så jeg ønsker å vinne med laget mitt. Det er min eneste motivasjon. Jeg kan ikke dvele ved fortiden. Det vil ikke forandre noe. Det eneste jeg kan gjøre er å prøve og vinne denne kampen.

- Jeg har minner herfra. Jeg har møtt venner i dag. Det er en fornøyelse å komme tilbake og se så mange kjente fjes.

- Ramos har gjort en god jobb her. Real har vunnet mange kamper på rad. Men dette handler ikke om managere og trenere. Det handler kun om spillerne ute på gressmatta. Dette er ingen personlig greie. Ramos har sagt at store kamper blir avgjort på små detaljer, og det må jeg si meg enig i. Kanskje burde han hatt en prat med sin formann (som har sagt at Real vil slakte Liverpool) og bestemme seg for hva som burde bli sagt. Men Real vinner kamper, og har således mer selvtillit. Defensivt har de blitt bedre. Noen spillere som var skadet er også tilbake. Og kjøpet av Lassana Diarra betyr at de har to defensive midtbanespillere, avsluttet Benitez.

Liverpool.no har vært i kontakt med et par kilder som står Liverpool FC nær, og disse kildene har lite eller ingen tro på at ryktene som Lawrenson har hørt medfører riktighet.

Uansett er det sådd en usikkerhet som klubben og alle som følger den vil måtte leve med frem til managerens fremtid er endelig avklart - den ene eller andre veien.