Spurs motstander også for fem år siden

White Hart Lane var arena da Liverpool sparket i gang ligasesongen også for fem år siden. Bare to spillere igjen fra det laget. Carra hyller Twentyman. Kortfilm om Istanbul ferdig innspilt.

For fem år siden tok Rafael Benitez sitt Liverpool til White Hart Lane i ligaåpningen. Det var hans aller første ligakamp som Liverpool-manager. Datoen var 14.august 2004, og Josemi og Djibril Cissé var de eneste nye fjesene på laget. Cissé ga gjestene ledelsen før pause, men Jermain Defoe utlignet.

Den sesongen røk Liverpool på fire tap før man var midtveis i oktober, og håpet om ligamesterskapet var i praksis over allerede da. Som alle husker reddet Champions League-triumfen i Istanbul sesongen for Anfield-klubben.

Fem år frem i tid, og det er kun lagkaptein Steven Gerrard og visekaptein Jamie Carragher som fortsatt er Liverpool-spillere av det laget som sesongåpnet på White Hart Lane. I mellomtiden har Benitez ført Liverpool til to tredjeplasser, en fjerdeplass og en andreplass i ligaen.

- Jeg husker den første ligakampen veldig godt, og mye har forandret seg siden den gang, uttaler Liverpool-manageren til Echo.

- Jeg synes det er åpenbart at klubben har beveget seg i riktig retning. Det er bare å se på verdien av spillertroppen vi hadde den gangen sammenlignet med verdien av troppen vi har nå.

- Vi har flere kvalitetsspillere og mer rutine nå. Men vi har også lovende unge spillere som stadig blir bedre.

Carra hyller Twentyman
Jamie Carragher benytter anledningen til å hylle Geoff Twentyman i forbindelse med lanseringen av sistnevntes bok "Secret Diary of a Liverpool Scout" denne uken. Twentyman ble ansatt som speider av Bill Shankly i 1967, og tjenestegjorde også under Bob Paisley, Joe Fagan og Kenny Dalglish. Han var mannen som oppdaget karer som Ian Rush, Alan Hansen, Alan Kennedy, Kevin Keegan, Phil Neal, Gary Gillespie, David Fairclough, Ray Clemence, Terry McDermott og Steve Nicol.

- Geoff er et kjent navn i Liverpool-historien. Han er kanskje ikke like kjent som Paisley, Shankly og noen av spillerne han hentet inn. Men folk i Liverpool kjenner godt til hans bidrag til suksessen i Liverpool FC, uttaler Carragher til Echo.

- Geoff var enestående, og jeg tror ikke vi får se hans like igjen. Fotballen er helt forandret nå. Den er mer global.

- Jeg er sikker på at managerne han jobbet under vil si at han bidro like mye til suksessen som alle de andre. Det er nå skrevet en flott bok om hans arbeide, og det er fint å se at den selger så bra.

Fairclough og Neal var mellom Liverpool-legendene som var tilstede da boken ble lansert.

- Jeg har veldig gode minner om Geoff, og det er viktig å minnes den jobben han gjorde for klubben. Vi husker Bill Shankly som mannen som la fundamentet. Geoff var en del av dette. Shankly stolte på ham, uttaler Fairclough.

Boken koster £14.99 og kan kjøpes fra www.merseyshop.com.

Stjerner i Istanbul-film
Jamie Carragher, Steven Gerrard og Dietmar Hamann er nå sammen med skuespilleren Neil Fitzmaurice (i rollen som Rafael Benitez) ferdige med innspillingen av en film om Liverpools Champions League-triumf i Istanbul. Filmen har fått tittelen "Fifteen Minutes That Shook The World", og ble innspilt i løpet av 10 dager på forskjellige steder på Merseyside. Kortfilmen er Dave Kirbys verk.