Sterke krefter i sving

Den spanske fotballeksperten Guillem Balague har sett nærmere på overgangssagaen som involverer Xabi Alonso fra Liverpool til Real Madrid, og kommenterer den siste utviklingen i saken.

På sedvanlig vis introduserer Guillem Balague artikkelen med at han har mottatt mange henvendelser som går på om det medfatter riktighet at Xabi Alonso har levert en skriftlig overgangssøknad til Liverpool FC.

Balague responderer på dette ved å påpeke at han anser situasjonen som svært komplisert ettersom han hører forskjellige versjoner av overgangssagaen. Personer rundt Xabi Alonso skal benekte at spilleren har levert inn en slik overgangssøknad, men Liverpool FC insisterer på sin side at et slikt papir ble overlevert klubben i går kveld.

Samtidig antydes det at selve overgangssøknaden var skrevet ferdig allerede en måned i forveien. Balague mener at Liverpool ønsker å få fortgang i prosessen ved å offentliggjøre opplysningene, selv om det enda ikke har kommet noen offisiell bekreftelse fra klubben.

På samme tid er det et tegn på at det er spilleren som ønsker å forlate klubben, og ikke Benítez som vil kvitte seg med publikumsfavoritten. Som det har blitt rapportert har også Benítez satt en 48-timers frist for en eventuell overgang, da Liverpool ønsker situasjonen avklart innen i dag.

På en annen side er det tvilsom om Real Madrid eller Florentino Perez ønsker å kaste seg med på bølgen eller bli tvunget med på et slikt ultimatum. Den spanske klubben sliter også med å bli kvitt spillere fra en allerede overfylt tropp, og ønsker å generere penger til et Alonso-kjøp gjennom salg av egne spillere.

Balague mener også at det er en viss mulighet for at Real Madrid går med på kravet, og at det blir inngått en avtale angående overgangssum i løpet av kvelden. Det vil gi et viss sum penger umiddelbart, mens man vil betale avdrag senere for å nå det totale beløpet som Liverpool forlanger.

Faktum er imidlertid at ballen nå er plassert i Real Madrids hender, og det er vanskelig å gjette hva deres neste trekk vil være. Det er åpenbart at en av partene ønsker situasjonen avklart i dag, men om de finner sted eller ikke, gjenstår å se. Det er i alle fall sterke krefter på hver side i denne saken, og siste ord er definitivt ikke sagt.