Stolt av spillerne

Benítez er skuffet over å ryke ut, men stolt av spillerne som viste viljestyrke og kvalitet. Gerrard kunne ikke spille. Forklarer byttet av Torres. Hiddink var sint i pausen.

Liverpool lå under 1-3 mot Chelsea etter den første kampen på Anfield, men var ajour til pause takket være scoringer fra Fabio Aurelio og Xabi Alonso. Chelsea begynte andre omgang sterkt, og etter to mål fra London-laget virket løpet kjørt. Lucas og Dirk Kuyt nettet to sene mål, og dermed håp om et historisk comeback. Frank Lampard ville det imidlertid annerledes og fastsatte sluttresultatet til 4-4. Chelsea gikk dermed til semifinalen med utrolige 7-5 sammenlagt.
- Vi viste viljestyrke og kvalitet. Vi må være virkelig stolte. Spillerne har gjort en fantastisk jobb, og fansen vil være svært fornøyd med laget, sier Benítez til liverpoolfc.tv.

- Vi var over dem fra begynnelsen. Honnør må gå til spillerne, spesielt til Lucas i midten. I posisjonen til Steven Gerrard jobbet han ekstremt hardt. Spillerne presset og presset, og vi var veldig nærme.

- Jeg tror man må være skuffet når du taper. Når man taper på denne måten, må du være stolt og gå med hevet hode.

- Tenker man på Premier League kan det være positivt. Hvis man kan score fire mål på Stamford Bridge, kan vi gjøre det samme på ethvert stadion. Vi kan vinne mange kamper med denne mentaliteten.

Liverpool ble straffet for feil i en ellers minnerik forestilling.
- Når du spiller mot et godt lag som Chelsea og begår feil, blir du straffet. Vi angrep og hadde kontroll, men de scorte på en eller to feil.

Gerrard kunne ikke spille
Steven Gerrard var utelatt fra troppen fordi han ikke var bra av skaden.
- Han følte noe i sin adductor, så han var ikke tilgjengelig. Det var en enkel avgjørelse. Han kunne ikke spille, sier Benítez.

Benítez tror at Gerrard vil være friskmeldt i tide til Arsenal-kampen om en uke.
- Jeg tror det. Det er ikke alvorlig. Vi trodde at han kunne blitt tilgjengelig i dag, men til slutt ble han ikke det.

Forklarer byttet av Torres
Benítez byttet ut Fernando Torres 10 minutter før slutt da Chelsea ledet 6-3-sammenlagt.
- Torres er ok. Jeg trodde det ville bli vanskelig så jeg ønsket å gjøre forandringer og gi noen minutter til en kvalitetsspiller som N'Gog.

Hadde troen selv da Chelsea scoret sitt første
Rafael Benítez synes det er meget skuffende å ryke ut etter å ha scoret fire mål på Stamford Bridge.
- Vi er skuffet fordi vi scoret fire mål på bortebane. Denne kampen var utrolig. Jeg er virkelig stolt av spillerne og fansen fordi de sto på hele tiden, sier Benítez til ITV.

- Jeg synes vi spilte en virkelig god kamp.

Manageren hadde god tro på avansement da spillerne gikk til pause med en 2-0-ledelse.
- Da vi scoret de andre målet, hadde jeg troen. Da de scoret sitt første, trodde jeg fremdeles at vi kunne klare det. Men Chelsea har spillere i toppklasse. Man blir straffet når du gjør feil.

Hiddink ble sint i pausen
Guus Hiddink var bekymret og sint i pausen.
- Hvis du ligger under 0-1 eller 0-2, er du bekymret. Du kan drepe kampen i første omgang ved å unngå baklengs, men ikke ved å legge seg bakpå med ryggen til mål. Da ber du om problemer, og vi var bekymret.

- Det handlet om å ha for mye respekt. Vi ble litt sinte, og laget reagerte. Det er hva jeg likte fra 2.omgang.