Tak på spillerlønningene?

European Clubs' Association skal i morgen behandle et forslag om at klubbene i Champions League skal få begreninger på hvor mye av inntektene som kan brukes på spillerlønninger.

European Clubs' Association (ECA), som erstattet G14, avholder i morgen et møte i Geneve, og der forventes det å komme opp et forslag om å begrense andelen av en klubbs inntekter som kan brukes på lønninger. Karl-Heinz Rummenigge, formann i Bayern München og leder av den nye klubborgansisasjonen, ønsker en grense på 50% av omsetningen.

Blant de engelske klubbene har Chelsea mest å frykte om et slikt forslag blir vedtatt. London-klubben bruker 71% av omsetningen på lønninger. Liverpool ligger også dårlig an. Ifølge de seneste tallene fra 2006 gikk 57% av merseysidernes omsetning i spillernes lommer. Manchester United har visstnok lite å være redd for. Der er tallene 43,6%. Arsenals andel er også relativt lav, på 45,4%, men dette øker til 49% hvis inntekter fra eiendomsalg fra Highbury-tomta ikke blir medregnet.
- De 32 deltakerne vil måtte oppfylle visse vilkår. Bare 50% av klubbens totale inntekter kan benyttes på lønninger, uttaler Karl-Heinz Rummenigge.

Chelseas cheif executive Peter Kenyon sitter i ECAs styre, og det gjør også Liverpools Rick Parry. Sannsyligvis vil de argumentere for en grense på 60%, eller 70% til å begynne med slik at klubbene får tid til å kutte lønnsutgiftene.

UEFA-president Michel Platini er opptatt av å innføre disse begrensningene, og han har allerede hatt møte med Rummenigge om temaet. I forrige uke brukte Platini Manchester City som eksempel. Klubben ønsket å bruke £100 på Milans Kaka.
- Klubber må operere innenfor sine inntekter. Hvordan en spiller kan koste 150 millioner euro er latterlig fra et sosialt, fotballmessig og økonomisk synspunkt.

- Det er derfor vi må gjøre noe for få åpenhet og rettferdighet innen fotballen. Det er ikke bra for fotballens popularitet.