Taper sjelden i sesongpremieren

Liverpool har ikke for vane å tape i ligaåpningen. De røde står bokført med kun tre tap på de siste 33 sesongene. Dette trass i usedvanlig mange bortekamper.

Før søndagens kamp har Tottenham og Liverpool møtt hverandre 66 ganger i ligasammenheng på White Hart Lane. Liverpool har vunnet 20 av disse oppgjørene, mens Tottenham kan skilte med 31 seire. 15 kamper har altså endt uavgjort.

Dette er 11. gang på de siste 14 sesongene at Liverpool starter ligaspillet med bortekamp. Og det er sjette gang på rad at så er tilfelle.

Statistikken i ligaåpningen er trass i mange bortekamper slett ikke så verst. De røde har kun tapt tre av de siste 33 åpningskampene. De tapte borte mot Wolves i 1981 og borte mot Nottingham i 1992. Det siste tapet kom på hjemmebane, da Chelsea ble for sterke på Anfield i 2003.

I fjor vant Liverpool 1-0 borte mot Sunderland i seriepremieren. Fernando Torres gjorde vinnermålet sju minutter før full tid.

Dersom Liverpool tar alle tre poengene på White Hart Lane på søndag vil de tangere klubbrekorden på seks strake borteseire i ligaen. Sist man klarte noe slikt var i 2002, og totalt har man klart denne bragden fire ganger.

Tottenham har på sin side vunnet sine siste seks hjemmekamper i Premier League. På disse kampene har de sluppet inn bare ett mål. Spurs er faktisk ubeseiret på White Hart Lane i ligasammeheng helt siden tapet for Everton i november i fjor.

Etter at Premier League ble opprettet har Liverpool vunnet fem av sine 17 kamper på White Hart Lane. Sju har blitt tapt, noe som betyr fem poengdelinger.