Tenker ofte på Hillsborough

Kenny Dalglish innrømmer at han ofte tenker på Hillsborough-ulykken, og han er evig takknemlig for at hans barn overlevde den. Viktig å vite hva ofrenes familier føler.

Kenny Dalglish var Liverpools manager da Anfield-klubben skulle møte Nottingham Forest i semifinalen i FA-cupen på Hillsborough 15.april 1989. Kampen ble avbrutt etter seks minutter. 96 mennesker omkom på tribuneseksjonen Leppings Lane i Sheffield.

På onsdag er det 20 år siden ulykken. Dalglish ble i den forbindelse spurt om han fremdeles tenker på hendelsene den tragiske ettermiddagen.
- Jeg tenker ganske mye på det, sier Dalglish til Sportsweek på BBC Five Live.

Både datteren hans Kelly, den gang 13 år, og sønnen Paul, den gang 12 år, var tilstede på kampen på Hillsborough. Begge kom hjem med livet i behold.
- Vi var en av de heldige familiene. Våre barn kom hjem til oss den kvelden. Selvsagt er vi evig takknemlig for det, men det vil ikke si at vi ikke har mye sympati for dem som ikke var like heldige som oss.

Dalglish deltok i mange begravelser i dagene etter ulykken.
- Jeg føler hele tiden for noen som var der og for noen som er Liverpool-supporter eller har følelser for Liverpool.

- Men viktigere enn dette er hva familiene føler. Jeg tror ikke at Liverpool noen gang har løpt fra ansvaret sitt, og jeg tror aldri de kommer til å gjøre det.

- Det er fantastisk å vite at ikke bare Liverpool-fans, men fotballfans generelt aldri på noen måte har vandalisert den evige flamme som brenner utenfor Anfield Road End. Det viser hvor stor respekt fotballfansen har overalt.