Tenker positivt

I dagens kampprogram sier Rafael Benitez at man har prøvd å se framover på Anfield denne uka. Steven Gerrard mener at kampen mot Man U er akkurat hva man behøver.

Rafa gjentar at man har til hensikt å gå i strupen på Man U fra avspark i dag, utvilsomt med håp om at kampklart The Kop kan løfte et formsvakt og trolig skaderammet helrødt lag til et høyere nivå igjen. Manageren har kommet med krigserklæringer hele uke, og hans spalte i dagens program er intet unntak.

- Vi har, som alltid, gått til denne kampen med en positiv innstilling. Vi vil prøve å presse United fra starten av
og se om vi kan slå dem nok en gang.

Skader har vært frustrerende for oss i det siste men det har hjulpet at vi har hatt fire dager siden tirsdag til å arbeide med spillerne, og kunne vurdere hvem som vil være tilgjengelige i dag. Vi har arbeidet hardt for å få dem så klare som mulig.

Vi har vært nødt til å til å benytte forskjellige alternativer, men jeg har tro på at troppen kan slå tilbake etter en vanskelig periode.

Uansett hvem som blir tatt ut i dag, må gå til dagens kamp med den samme fighterviljen som sørget for at vi slo United både hjemme og borte forrige sesong. Hvis vi kan vinne i ettermiddag, vil det hjelpe oss i de neste kampene.

Tapet mot Sunderland gjorde at vi falt ned til 8.plass på tabellen, men det er bedre å ikke bekymre seg for mye over tabellen. Det er lite som skiller og et par seire kan utgjøre hele forskjellen.

Vi må bare konsentrere oss om oss selv. Før vi tapte fire på rad, vant vi seks i rekkefølge og vi kan gjøre det igjen.

Hvis vi vinner i dag vil vi være fire poeng etter Manchester United, hvis vi taper vil det være ti. Vår innstilling er at vi kan vinne denne kampen.

Vi må, som sagt, se positivt på det. Våre erfaringer mot United forrige sesong har hjulpet oss foran dagens kamp. Vi vet vi kan slå alle hvis vi spiller på vårt beste.

Liverpools supportere vil håpe at Steven Gerrard kan bli friskmeldt i tide til å lede laget ut på banen kl 15.00 i dag. Kapteinen selv uttrykker at han tror man snart vil få se det virkelige Liverpool denne sesongen, og at ingen motstander passer bedre enn Manchester United for øyeblikket.

- Jeg har hørt at det siste Liverpool nå behøver er å spille mot Manchester United.

Slik ser ikke jeg det. Dere vil huske at forrige sesong slo vi dem her 2-1 uten Fernando Torres og jeg var også ute i mesteparten av den kampen. Det var et stort løft å vinne den kampen, etter at vi hadde hatt en dårlig periode og snudde oppgjøret på Anfield.

Det ga oss stor tro og selvtillit under resten av sesongen.

Det har vært vanskelig i det siste, men dette er nøyaktig en slik kamp som kan hjelpe oss til å snu det hele.

Det er for lett å rette fingeren på individer, det være seg manager eller lagkamerater. Det er ikke måten å gjøre det på. Det er tid for at vi alle står sammen og bretter opp ermene.

En kommer ikke fra det, en klubb som Liverpool skal ikke tape fire kamper på rad. Nå er det på tid å vise viljestyrke.

Stemningen i garderoben er god. Det er klart at guttene var nede etter tirsdagskvelden, men du kommer inn dagen etter og begynner med å få det ut av kroppen. Du reiser deg, og ved avspark i ettermiddag vil alle være klare igjen.

Det ser ikke riktig ut når Liverpool ikke er blant topp fire. Som lag har vi imidlertid tro på at vi skal klatre på tabellen, dit vi ønsker å være. Tre poeng i dag vil hjelpe oss på den veien.