The Times: - Ultimatium til eierne

The Times mener at Hicks og Gillett har fått et ultimatium - enten skaff nye investorer eller selg klubben. Spirit of Shankly mener dette i så fall er gode nyheter.

I en offisiell uttalelse fra George Gillett og Tom Hicks kommer det frem at de er ute etter å få frisk kapital inn i klubben. Tony Barrett i The Times skriver at eierne har fått et ultimatum fra bankene om å tiltrekke seg investorer for å redusere klubbens gjeld eller å selge Liverpool FC.

Kilder i Liverpool by hevder at offentliggjøringen er en indikasjon på at amerikanerne er under press for å redusere klubbens gjeld. De vurderer muligheten for at nye investorer kan sprøyte inn egenkapital i LFC eller å få inn en minoritetsaksjonær. Det kan være et signal om at deleierskapet mellom Hicks og Gillett kan gå mot slutten. Spekulasjoner om at den saudi-arabiske prins Faisal bin Fahd bin Abdullah al-Saud skal være nær ved å sluttføre en avtale har blitt tilbakevist.

Hicks og Gillett sikret en avtale for refinansiering av lånet i Royal Bank og Scotland og Wachovia i juli, men betingelsene var at de tilførte £60M i egenkapital for å redusere gjelden fra £310M til £250M. Klubbens revisor, KPMG, uttrykte i sommer bekymring for klubbens gjeldsituasjon.

Istedenfor å befeste sin stilling som eiere ble avtalen utformet slik at Hicks og Gillet fikk mer tid til å selge klubben. Det sies at begge bankene skal være motvillige til å forlenge lånet om ikke klubben reduserer gjelden før neste sommer.

Spesielt Gillet har trappet opp jakten for å finne investor som vil gi ham mulighet til å beholde en eierandel i klubben.

Ifølge Liverpool Daily Post kan ikke Hicks eller Gillett selge noe av sin eierandel i Liverpool FC uten den andres samtykke, noe som førte til dårlig klima da Hicks blokkerte Gilletts forsøk på å selge til et konsortium i Dubai i 2008.

Hicks ønsker å få inn £200M fra investorer i bytte mot 25% eierandel. Texaneren vil redusere klubbens gjeld og generere midler til nytt stadionanlegg i Stanley Park.

James McKenna i Spirit of Shankly har også uttalt seg
- Det ser ut som en exit-strategi, og det vil være gode nyheter for fansen. De har tillatt mye mediaspekulasjoner. Vi har hørt noe fra dem før om å åpne opp for investeringer, sier McKennas uttalelse til Liverpool Daily Post.

- Hvis de planlegger et salg, bør de være ærlige og fortelle oss. De eierene vi ønsker bør være passende og skikket, og oppfylle sine løfter, støtte manager og laget både på og utenfor banen og levere et stadion. Vi ønsker eiere som kan bringe Liverpool fremover.

Faisal bin Fahd bin Abdullah al-Saud sies å være nær en 50% andel i klubben, men ifølge Liverpool Echo medfører ikke dette riktighet.