Thompson tipper Liverpool videre

Phil Thompson tror at Liverpool trekker det lengste strået mot Chelsea. Sammenligner Torres og Gerrard med Rush og Dalglish. Han blir ikke overrasket om Chelsea mannsmarkerer Gerrard.

Steven Gerrard og Fernando Torres har til sammen scoret 86 mål siden Torres kom til Liverpool i august 2007. Phil Thompson er mektig imponert over duoen.
- Bevegelsene til Torres og Gerrard gjør at de virker telepatiske. De trenger ikke engang å se opp for å vite hva den andre driver med.

- Det minner meg om samspillet til Kenny Dalglish og Ian Rush. Rushie la bare på sprang og Kenny behøvde ikke å kikke for å finne ham.

- Han ville ikke spille til mannen, men bare i rommet bak forsvareren vel vitende om at Rush allerede var på vei. Torres er akkurat likedan så fort Gerrard får ballen.

- At jeg våger å si det, men jeg ville ikke bli overrasket om Chelsea går for mannsmarkering av Steven Gerrard og setter John Obi Mikel på ham med en ondskaplig hensikt å følge etter ham hele kvelden.

- Men du kan ikke la Steven Gerrard forholde seg rolig i hele kampen uansett hva du gjør. Han er så rask at han kan komme seg unna hvilken som helst oppasser i hele verden.

Liverpool ligger ett poeng bak Manchester United i Champions League. fergusons menn har også en kamp til gode.
- Jeg har tro på Liverpools sjanser, ikke over optimistisk, men slik det har gått de seneste seks ukene, vil jeg tro at de er i en god posisjon.

- Liverpool er i en slik forfatning nå at de har blitt ustoppelige. Kvalitetene i det flytende spillet de viste i Champions League-seieren over Real Madrid og da de slo Manchester United og Aston Villa var fantastisk.

- Benayouns sene vinnermål har gitt dem et ekstra løft foran denne uken. Spillerne feiret som villmenn. De visste betydningen av målet og samholdet i gruppen.

- Liverpool ser ut til å være i god form fra bakre til fremre rekke i øyeblikket. Jeg tror ikke at Chelsea, til tross for gode resultater, har vært 100% solide bak.

- De har hatt mange skader. Ricardo Carvalho har slitt med formen denne sesongen. Alex har kommet inn, så de har gjort noen forandringer i forsvar. Jose Bosingwa er akkurat ute, og de ser ikke så solide ut bak som de alltid har gjort.

- Det ville ikke overrasket meg om Chelsea setter ut Nicolas Anelka, går for en 4-5-1-formasjon, lar Didier Drogba spille spydspiss og setter inn Michael Ballack. Hvis Guus Giddink går for 4-4-2, vil det gagne Liverpool.

- De er i form, men mangler flyt, noe som har vært typisk for Chelsea. Men de er veldig, veldig vanskelige å slå, og de bygger opp momentumet akkurat som Arsenal.

Liverpool og Chelsea møtes i Champions League for femte sesongen på rad.
- Dette er to engelske lag som har stor respekt for hverandre. De vet hva den andre er kapabel til. Men presset kan merkes av alle til et slikt punkt på Anfield at det kan bli utålelig for motstanderen.

- Jeg tror Liverpool kommer til å vinne 2-0 hjemme, men oppgjøret vil ikke være over etter den første kampen. Jeg forventer at det blir uavgjort i returen, trolig 1-1.