Tilbake på tabelltopp

Liverpool leder ligaen med to kamper igjen å spille. I alle fall inntil Manchester Uniteds hjemmekamp mot naboen City i morgen. Steven Gerrard håper nå at United skal snuble mot de lyseblå.

Steven Gerrard ble tomålsscorer mot West Ham i kveld, og er nå oppe i 119 mål for Liverpool. Dermed passerte han Ian St John og er oppe på 12.plass på listen over klubbens fremste målscorere gjennom tidene. Dette på dagen da han bar kapteinsbindet for 100.gang i ligaen.

Liverpool har nå gjort 27 mål på sine siste åtte ligakamper, og 3-0 seieren over West Ham var femte ligakamp på rad hvor de røde scoret mer enn to ganger. Man må tilbake til oktober 1987 for å finne sist det skjedde.

Manchester United skal nå spille tre ligakamper før Liverpool entrer banen mot West Bromwich neste søndag. Gerrard krysser fingrene for at de helrødes tittelsjanser fortsatt lever når man entrer The Hawthorns. United må som kjent avgi minimum seks poeng på sine siste fire kamper.

- Det var viktig at vi fortsatte å gjøre jobben vår. Vi må vinne våre gjenværende kamper for å legge press på United. Vi er fornøyd med resultatet i kveld, og glade for at vi holdt nullen, uttalte tomålsscoreren til Setanta Sports etter kveldens kamp.

- Dersom United vinner sine kamper, så får vi bare innse at de fortjener tittelen. Men for øyeblikket fortjener vi å lede ligaen, la han til.

- United har en tøff kamp mot Man City i morgen. City er i god form, og det er et derby, noe som aldri er enkelt. Vi vår vente og håpe at City kan gjøre oss en tjeneste.

- Uansett hva som skjer nå, har vi gjort fremskritt denne sesongen. Vi skriver 9.mai, og vi er fortsatt med i kampen om tittelen. Det har vi ikke vært i stand til å si på lang tid. Det viser at vi har gode spillere og et godt samhold.

- Vi er fortsatt med i tittelkampen, og ønsker å holde det gående. Men klarer vi ikke å gå til topps, må vi lære av våre feil fra denne sesongen og rette på dette til neste år. Det hadde vært fint om det hele fortsatt hadde ligget i våre egne hender, men vi har kun oss selv å klandre for at vi ikke har vunnet de kampene vi burde ha vunnet. Vi har spilt uavgjort i for mange hjemmekamper denne sesongen. Det har vært litt frustrerende, men vi må likevel få kreditt for hva vi har oppnådd.

- I en klubb som Liverpool er det viktig å vinne trofeer, men vi har likevel vist fremgang.

- Når du reiser til en vanskelig bortekamp mot West Ham, som spiller bra og har en god manager, er det viktig å få en god start, og det fikk vi. West Ham slo tilbake etter vårt tidlige mål, men kampen sett under ett synes jeg vi fortjente seieren. Denne seieren beviser at vi er et godt lag, med seiersvilje. Vi har gode spillere, og fortjener å toppe tabellen for øyeblikket.