Torres har blitt vant til å få juling

Fernando Torres hevder at han har blitt vant til det tøffe klimaet i Premier League. Røffe stoppere som bruker alle midler for å stoppe ham. Det har resultert i fire blåveiser bare den siste måneden.

- Å score mål er alltid det beste svaret du kan gi dem som gir deg juling ute på banen, sier Liverpools toppscorer i sin nye bok: "El Nino: My story".

- Jeg må bare fokusere på fotballen. Den siste blåveisen fikk jeg i siste landskamp, ikke i England, bare så det er sagt. Slik er fotballen, utdypet han til et samlet engelsk pressekorps under lanseringen av boken i går.

- Slike ting skjer. Jeg må lære av kamper der jeg får juling, slik som jeg fikk mot Reading i Carling Cup.

I denne kampen, for to år siden, ble Torres sparket både gul og blå av Andre Bikey og Michael Duberry. Spissen svarte med å score hat-trick.

- Jeg må bare lære. Jeg må bare innordne meg spillestilen og beskytte meg selv. Den engelske ligaen er en fysisk liga, så jeg må bare lære det og prøve å ta vare på meg selv. Selvsagt må jeg være oppmerksom på at forsvarere er ute etter å ta meg.

- Alle lag bruker alle midler for å vinne, men her i England er spillerne veldig ærlige. Det er fysisk tøffere her enn i Spania, men folk er ærlige. I andre ligaer, som kanskje ikke er så fysisk tøffe, prøver folk å jukse. Det skjer ikke i England. Forsvarerne er sterke og fysisk tøffe, men de går alltid etter ballen.

- Jeg må prøve å forbedre meg, og utnytte mine sterke sider. Midtveis i min første sesong begynte forsvarerne å kjenne til meg, men jeg kan ikke bruke det som unnskyldning. Jeg må være rede. Jeg vet folk kjenner til min spillestil nå, så jeg må bare prøve å bli enda litt bedre.

- Jeg kommuniserer fortløpende med Rafael Benitez, og han har gitt meg beskjed om å slutte og sutre til dommerne. De gjør bare jobben sin. Jeg har sett klipp av mine prestasjoner fra den første sesongen i Liverpool, og jeg må prøve å finne tilbake til taktene fra den gangen.

- Jeg må forbedre meg hver sesong. Det hjelper ikke å ha en god første sesong, om du ikke klarer å følge det opp. Jeg ønsker at denne sesongen skal bli bedre enn den første. Tre mål på seks kamper er ikke dårlig, men jeg ønsker mer. Blir du frustrert, vil du ikke vinne kamper.

- Med tanke på lagets prestasjoner må jeg hele tiden være oppmerksom, og komme meg forbi mine oppassere. Det er min jobb. Noen ganger er det vanskelig fordi forsvarerne er veldig sterke. Alle lag har sterke forsvarere, ikke bare topplagene. Jeg prøver å lære mest mulig om motstanderens forsvarere. Rafa snakker med meg om individuelle spillere før hver kamp, og ser etter deres svakheter. Det er hva vi fokuserer på.

Men selv om Torres har notert seg for tre mål på fem kamper så langt, så har han gått av banen uten nettkjenning i de to siste. Lagkamerat Dirk Kuyt tror imidlertid det ikke er lenge før vi får se spanjolen på scoringslista igjen.

- At Fernando ikke scorer er ikke noe tema. Han er en klassespiss, en kvalitetsspiller, og å score mål er ikke det eneste han bidrar med. Vi vant 4-0 mot Burnley og vi slo Debrecen uten at han kom på scoringslisten, men i løpet av de neste par kampene vil han nok markere seg med nettkjenninger igjen, for han er den beste i verden, sier Kuyt til The Guardian.

- Torres og Gerrard er de beste spillerne på laget vårt. Karer som jeg selv, Yossi Benayoun, Albert Riera og de andre offensive spillerne ønsker også å bidra med scoringer. Vi gjør det nå, og det er veldig positivt, legger han til.