Torres og Gerrard kan hente hjem gullet

Den gode spilleforståelsen mellom Gerrard og Torres gjør at Benítez har tro på at ligagullet kan havne på Anfield i 2010. Manageren vet at Manchester Utd blir å regne med i tittelkampen.

Rafael Benítez mener at samarbeidet mellom Steven Gerrard og Fernando Torres er meget viktig dersom Liverpool skal kunne hente hjem ligatittelen kommende sesong. Han trekker frem flere makkerskap som har vært med å lede Liverpool til topps i England tidligere.
- Hvis dere ser på Livepool-lagene som til stadighet vant ligatittelen, har de alltid hatt veldig sterke spillere med en vinnermentalitet, sier Benítez til Sunday Mirror.

- Men de hadde også spillere som kunne utgjøre en forskjell når det trengtes.

- Jeg husker Liverpool med Toshack og Keegan. Så var det Dalglish og Rush. Forrige gang tittelen havnet på Anfield var det Barnes og Beardsley.

- Gerrard og Torres kan bli som de spillerne.

- For meg vil styrken vår alltid være laget vårt. Det er sant at lagene vinner titlene, men noen ganger avgjøres kamper av individuelle spillere, og store spillere kan vinne store kamper.

Cristiano Ronaldo fikk "World Footballer of the Year" forrige sesong, men Benítez synes at Gerrard og Torres tilhører en gruppe som bør regnes blant de beste i verden.
- Det er klart at Ronaldo er en god spiller, men jeg vil ikke si at han er den beste i verden.

- Kaka er der oppe. Det er også Messi og Rooney. Jeg mener at Liverpool har to, i Torres og Gerrard, som kan bli de beste i verden.

Det virker ikke som Rafael Benítez har planer om å legge Gerrard dypere i banen etter at Alonso forsvant til Real Madrid.
- Hvis dere analyserer målene de scoret når de spilte sammen de seneste årene, vil jeg tro at dere vil si det er fremragende.

- Gerrard, som spiller på midtbanen, scoret cirka 11 mål på en sesong. Så ble han flyttet ut på høyrekanten og scoret kanskje 21. Forrige sesong spilte han hengende spiss og scoret 24.

- Det er klart at han er farligere like bak Torres. Jeg synes også at Torres er en bedre spiller når han har Gerrard bak seg.

- 33 mål fra Torres i hans første sesong. Til tross for skadene klarte han 17 forrige sesong.

- Det gir meg god selvtillit, og forståelsen mellom dem vil bli enda bedre denne gang.

Rafael Benítez mener at Manchester United er laget å slå denne sesongen.
- United har mistet noe fordi Ronaldo og Tevez har reist fra klubben, men de besitter ennå mye kvalitet.

- Kanskje kommer Berbatov til å bli fantastisk denne sesongen. De har fremdeles Rooney som kommer til å bli enda viktigere for dem nå.

- Ferguson har også penger å bruke. Dersom det ikke kommer til å gå så bra, vil han kanskje foreta et kjøp.

- Laget vårt viste fin fremgang forrige sesong. Det var bra å være en del av tittelkampen helt til siste slutt.

- Det er lenge siden Liverpool var mester, altfor lenge for en slik klubb.

- Det jeg ser etter er enda større fremgang slik at vi kan ta det siste steget.