Torres på vei mot formen

Benítez tror Torres trenger to eller tre kamper på rad før han finner tilbake til formen. Manageren fornøyd med Babels utvikling. Kuyt er alltid fantastisk. Håpet på flere mål fra Keane.

Fernando Torres nettet begge Liverpools mål i 2-0-seieren mot Chelsea på søndag. Det var spissens første mål på Anfield på nesten ni måneder. Foran kveldens kamp mot Everton advarer Rafael Benítez naboen på andre siden av Stanley Park at Fernando Torres begynner å finne tilbake til formen etter at sesongen stort sett har blitt preget av hamstringproblemer.
- Jeg er optimistisk fordi jeg tror Torres kan bli bedre, uttaler Benítez til Liverpool Daily Post.

- Han scoret to mål på søndag, men han kan spille bedre ettersom han ennå ikke har kampformen inne.

- Nå trenger han bare å spille flere kamper. Hvis han kan klare to eller tre kamper på rad, vil vi få se det beste av ham.

- Hvis han score tre mål i en kamp alle vil si han er klar, men det kan fortsatt være rom for forbedring, legger han til overfor Liverpoolfc.tv 
 
- Jeg har diskutert med Sammy Lee, Mauricio Pellegrino og Paco de Miguelom om han kan spille tre kamper på en uke. Vi får se hvordan spilleren føler seg på dagen, og deretter bestemme. Det er ikke lett fordi han har vært skadet lenge. Vi må være forsiktige.

- Vi har ikke mye tid til å nyte seieren mot Chelsea fordi Everton er en stor kamp for oss. Men jeg har tro på at vi kan avansere og at februar kan bli en mye bedre måned for oss enn januar, opplyser Rafa til Liverpool Daily Post.

- Det er alltid viktig å beseire topplagene, og alle er glade nå. Nå ønsker vi å forsøke og holde folk fornøyde.

- Laget har gjort det bra på Goodison i det siste, så vi har nok selvtillit og kvalitet i troppen. Vi vet at det er et lokaloppgjør, og det blir veldig, veldig vanskelig.

Robbie Keane scoret syv mål på 28 kamper for Liverpool. Rafael Benítez er skuffet over at iren ikke tegnet seg langt hyppigere på scoringslisten.
- Da vi kjøpte ham, trodde jeg han kunne bli en fantastisk makker til Fernando Torres. Med Keane hadde vi en med erfaring som har funnet seg til rette i Premier League. Det var ideen. Dersom Torres ikke kunne score, så ville Keane normalt garantere for scoringer. Men det ble ikke situasjonen.

- Kunne dere se Keane score mange mål? Vi snakket om "kanskje, kanskje". Han spilte ikke på nivået han kunne spille på.

- Alle spillere må score mål. Hva forventer du av en spiss? Mål. Og en hengende spiss? Mål.

- Vi har spillere som Torres og Gerrard som kan garantere for mange mål. Så har vi Kuyt, Babel og N'Gog. Hvis vi trenger dem, så har vi Nemeth eller Pacheco. El Zhar og Benayoun kan også spille hengende spiss.

- Jeg har virkelig vært fornøyd med Babel de seneste to eller tre ukene. Han forbedrer seg mye i mine øyne. Og Kuyt er alltid fantastisk. Jeg synes de viser kvalitet og forbedring. N'Gog er en spiller med mer erfaring nå.

- Han har vist kvalitet i Champions League og på reservelaget, men trenger erfaring i Premier League, men han må spille kamper. Kanskje vil han få sjansen nå.

Rafael Benítez snakket i går om at presset på Robbie Keane kanskje ble for stort, men ser også andre grunner til at spilleren ikke slo til på Anfield.
- Man kan se på mange ting for å forklare hvorfor han ikke gjorde det så bra som vi trodde. Forståelsen med de andre spillerne, kanskje taktikken med at de andre lagene lå dypt og at han ikke hadde mye rom, noe som er annerledes fra da han spilte for Tottenham.

- Jeg sa på søndag at jeg trodde Robbie ville bli, men vi analyserte ting og vi trodde at vi måtte gjøre det. Det var godt for ham og for oss på den måten at vi kuttet tapene dersom ting skulle gå galt.

- Vår første reaksjon var at vi ikke ønsket å selge. Vi hadde ingen avtale fordi de snakket om andre ting. Men så, på den siste dagen, bestemte vi måtte gjøre det med avtalen vi hadde på bordet.

- Hadde vi ventet og utsatt avgjørelsen, kunne det forverret situasjonen til sommeren for ham og for oss.