Torres vant Echo-kåring

Fernando Torres har blitt kronet til ”Årets sportspersonlighet” på Merseyside av Liverpool Echo. Han vant prisen i sterk konkurranse med Steven Gerrard, Phil Jagielka og David Price.

Fernando Torres har blitt kåret til "Sports Personality of the Year" av Liverpool Echo. Kåringen gjelder for kalenderåret 2008.

- Jeg vet at Mikel Arteta vant denne prisen i fjor, for jeg har sett trofeet i huset hans, forteller Liverpool-spissen til Echo.

- Nå skal jeg ta med meg trofeet hjem til mitt hus, og jeg håper å vinne det igjen i fremtiden, da det betyr mye for meg. Det er et privilegium å motta dette trofeet, da jeg vet det er et viktig trofé for folk i denne byen og for fansen, legger han til.

- Når man studerer listen over tidligere vinnere, er det virkelig spesielt å få navnet sitt ved siden av folk som Kenny Dalglish, Steven Gerrard og Jamie Carragher. Alle vet hva disse karene betyr for klubben og byen.

- Dette er en spesiell pris å motta etter bare to år i Liverpool, og det gir meg en spesiell følelse.

Torres vant prisen i hard kamp med en rekke sportspersonligheter på Merseyside. På fotballsiden var lagkamerat Steven Gerrard og Evertons Phil Jagielka de hardeste utfordrerne. Bokseren David Price var også en sterk kandidat etter å ha sikret seg bronsemedalje i de olympiske leker.

I kalenderåret 2008 gjorde Torres 23 mål på 35 startede kamper for Liverpool, og hat-trickene mot Middlesbrough og West Ham gjorde at han ble den første Liverpool-spiller til å gjøre hat-trick i to kamper på rad siden Jack Balmer i 1946. I tillegg tangerte Torres også den 25 år gamle rekorden til Roger Hunt ved å gjøre mål i åtte ligakamper på rad på hjemmebane. Det største øyeblikket for spanjolen i 2008 var nok likevel da han vant EM med Spania, og gjorde vinnermålet i finalen mot Tyskland.

- Det er alltid fint å vinne priser, men de viktigste prisene i fotball er trofeene du vinner som lag. Jeg kom til Liverpool for å vinne trofeer, og vi har nå gått to sesonger uten å vinne noe som helst. Det er lang tid for en klubb som Liverpool. Neste trofé må komme snart. Det er hva vi ønsker for oss selv, klubben og fansen.

- Vi har forbedret oss fra i fjor, og er mye nærmere Manchester United enn vi var. Vi har plukket flere poeng enn noe annet Liverpool-lag i Premier Leagues historie, så det er ikke tvil om at laget og klubben er i fremgang. Forhåpentligvis kan vi holde de gode spillerne i klubben, og gjøre noen gode kjøp i sommer. Det ville vært fantastisk.

Torres gjorde sitt 50. mål for Liverpool mot Tottenham på søndag, og ble dermed den sjette raskeste spiller i klubbens historie til å nå denne milepælen. Nå ser han frem til nye scoringer neste sesong. Men først står Confederations Cup med Spania på kjøreplanen.

- Det er ikke lett å gjøre 50 mål på to sesonger, så jeg er veldig stolt over det. Jeg må takke mine lagkamerater som har gjort det mulig. De skaper sjansene jeg får, og støtter meg hver uke.

- Nå ønsker jeg å fortsette og score mål. Jeg har gjort mine 50 første, og ønsker å gjøre 50 til så raskt som mulig. Nå håper jeg å legge skadene bak meg. Jeg krysser fingrene for at jeg spiller samtlige kamper neste sesong.