Tror eierne får nytt lån

Investeringsekspert tror at Hicks og Gillett kommer til enighet med bankene om refinansiering av lån i juli, men at verdien på LFC blir vurdert lavere. Drømmen om ligagull svinner.

Tror på enighet
Keith Harris er tidligere formann i Football League og nå styreformann i en investeringsbank, og har i et foredrag uttalt at Liverpools amerikanske eiere trolig får fornyet de lån som ble tatt opp da klubben på Anfield ble kjøpt. Harris mener nå at bankene har kommet seg over sjokket med finanskrise og nå må tenke på å tjene penger igjen. Han mener imidlertid at hvis Hicks og Gillett har tenkt å selge LFC vil en antatt salgsverdi ha sunket med fra 10 til 20 prosent. Det er blitt hevdet at amerikanerne i vinter forlangte £500M.

- Jeg tror man vil kunne forhandle seg til enighet, sier Harris om at Liverpools eiere i juli skal refinansiere sitt lån på £350M hos forretningsbankene Royal Bank of Scotland (RBS) og Wachovia.

- Den eneste måten bankene nå kan tjene penger er å begynne å låne ut igjen. Bankene RBS og Wachovia har sagt at de ikke ønsker å bli involvert i slike forretninger, men det er forbløffende hvordan folk likevel kan ha evnen til å snakke sammen selv om de synes å være langt fra hverandre.

- Det er enorm interesse for både Premier League og The Championship. Verden føler seg nå bedre, noe som igjen betyr et mer oppløftende miljø for investeringer. Fotball er ikke helt tilbake der det var, men det ser lysere ut.

- Generelt har klubbene falt i verdi, jeg vil tro at mellom 10 til 20 prosent er en fornuftig vurdering.


Man U et poeng fra gull
Nok en sen scoring fra Manchester United ga 2-1 seier borte mot Wigan. Dermed ligger rivalene seks poeng foran Liverpool og med to ligarunder igjen å spille. Et poeng til og Liverpool må altså konsentrere seg om å sikre sølvet. Til helgen spiller Man U hjemme mot Arsenal på lørdag, mens Liverpool reiser til West Bromwich på søndag.