Tror Ferguson vil ha Liverpool videre

Rafael Benitez tror Alex Ferguson håper at Liverpool skal avansere til semifinalen i Champions League, i håp om at Rafas menn dermed skal miste fokus på ligaen.

Alex Ferguson uttalte i går at taperen av kvartfinalen mellom Liverpool og Chelsea vil bli Manchester Uniteds tøffeste utfordrer i kampen om ligagullet, ettersom dette laget kun vil ha en turnering å konsentrere seg om. Dette ble Rafael Benitez bedt om å kommentere under dagens pressekonferanse på Anfield.

- Dette er ikke såkalte mind games, men jeg tror kanskje Alex Ferguson frykter oss litt, svarte Benitez.

- Jeg har ikke noe problem med United. Det er åpenbart at enten Chelsea eller vi vil ende opp med kun Premier League å fokusere på etter kvartfinalen. Jeg tror Alex Ferguson vil holde med Liverpool i kvartfinalen, for han vet vi er den største trusselen i ligaen nå.

- Dersom vi avanserer i Champions League, tror han kanskje at vi vil bli slitne. Dersom vi ryker ut av Champions League vet han at vi vil bli en større trussel i Premier League, resonnerte Rafa.

- Dersom Chelsea ryker ut at Champions League, vet han at de også vil bli en trussel i ligaen. Men Alex Ferguson vil uansett tape, da laget som ryker ut uansett vil være en stor trussel for United.

- Man må forberede seg godt for hver enkelt ligakamp, og da er det tøft å spille Champions League i tillegg. Så Ferguson vil åpenbart håpe at vi går videre i turneringen.

- Selv håper jeg at jeg må fokusere på begge turneringene framover, da det betyr at vi fortsatt har suksess. Vi konsentrerer oss kun om eget lag, mens Ferguson liker å snakke mye om andre lag.

Benitez hevdet også at han var upåvirket av Manchester Uniteds opphenting mot Aston Villa på søndag.

- Vi visste det ville komme situasjoner som dette, der vi ville være ett poeng foran eller ett poeng bak. Og alle vet at fem minutter med tilleggstid på Old Trafford er veldig lang tid. Jeg så kampen, og så snart United gjorde sitt andre mål kunne du føle at de ville vinne kampen. Ferguson sitter i førersetet nå, og er i best posisjon. Men det er fortsatt mye igjen av sesongen, og vi må ha tro på det vi driver med. Vi legger press på dem, og det vil vi fortsette å gjøre til siste slutt.

Om Chelsea-kampen hadde spanjolen følgende å si:

- Man kan ikke si at dette er en god tid å møte hverandre på verken for det ene eller andre laget. Det er en stor utfordring for begge lag. Dette er 50-50. Jeg har stor respekt for Chelsea, som er en stor klubb med et meget godt lag. Vi spiller begge i de store turneringene. Vi er begge store klubber.

- Vi har slått Chelsea to ganger i ligaen denne sesongen, og det vil gi oss selvtillit. Men dette er en annen turnering, der en feil eller to kan bli helt utslagsgivende. Det vil være viktig for begge lag å holde nullen i første kamp. Jeg ville ha foretrukket å avslutte med hjemmekamp, men slik ble det ikke, så vi må bare gå løs på oppgaven med krum hals.