Tror på rask avgjørelse

Guillem Balague, mannen med inngående kjennskap til spansk fotball, tror det kan komme en endelig avgjørelse i transfersagaen rundt Xabi Alonso i løpet av 24 timer.

Guillem Balague skriver på sin blogg at møtet mellom Rafael Benitez og Xabi Alonso kan bety en endelig avgjørelse om hva som skjer i overgangssagaen som nå har gått i flere uker. Han tror en avgjørelse vil komme i løpet av dagen i dag eller i morgen.

Som tidligere nevnt vil Xabi fortelle Rafa ansikt til ansikt at han ønsker å forlate Anfield til fordel for Santiago Bernabeu. Balague tilbakeviser det som flere søndagsaviser i England hevder, nemlig at det ikke har vært telefonisk kontakt mellom manager og spiller. Men i Wien i dag er første gang partene møtes ansikt til ansikt.

Chris Bascombe i The News of the World hevder å vite at det nå er gode muligheter for at Xabi blir på Anfield også kommende sesong.

Men mulighetene for en overgang skal fortsatt være til stede. Problemet er, ifølge Balague, finansieringen av en overgang fra Liverpool til Real Madrid. Spanskeklubben vet at deres siste bud på 27 millioner pund er for lite i forhold til Liverpools prisforlangende. Og, stadig ifølge Balague, skal den kongelige klubb i Spania være lite villige til å øke sitt tilbud. Det skal ikke ha vært kontakt mellom Real og Liverpool siden budet på 27 millioner pund kom.

Det skal være åtte millioner pund mellom tilbud og krav, og Real Madrid avventer nå samtalene mellom Xabi og Rafa i håp om at de sett med spanske øyne fører til at Anfield-klubben senker sine krav og kommer med en forsonlig tone overfor spanjolene. Real håper ifølge Balague at Rafa vil senke kravet når han i dag får vite at Xabi ønsker å dra.

- Begge parter har interesse av å få dette unnagjort så raskt som mulig. Benitez vil gjøre unna forberedelsene til en ny sesong så raskt som mulig, og vil ikke bli tvunget til å erstatte en nøkkelspiller i siste liten, mens Real Madrid må forsøke å kvitte seg med en overfylt stall, skriver Balague.

Han tror en avgjørelse vil bli tatt i løpet av 24 timer og at hele avtalen kan være ordnet i løpet av neste uke.