U15-spiller hentet fra Luton

Liverpool har hentet U15-spilleren Dave Moli fra Luton for en ukjent sum. Spilleren var på prøvespill en uke, og skal ha imponert Kenny Dalglish. 29.oktober signerte unggutten for de røde.

Luton Town opplyser at Liverpool FC har signert U15-spilleren Dave Moli for en ukjent sum. Moli ble anbefalt for "The Hatters" i 2006 før han signerte Centre of Excellence-kontrakt, men har nå reist til nordvest for å gå på skole på Merseyside ved siden av å trene fem ganger i uka på The Academy i Kirkby.

Dave Moli. Kilde: Luton Town.Imponerende opptredener for Lutons juniorlag skapte interesse blant flere Premier League-klubber, noe som også førte til en ulovlig henvendelse og deretter en offisiell klage fra Town til det engelske fotballforbundet.

Liverpool kom imidlertid med en offisiell henvendelse i oktober, og den ble akseptert av Lutons styre. Moli ble invitert til å trene en uke på Liverpools akademi. Etter å ha imponert David Moss og Kenny Dalglish signerte Moli for de røde 29.oktoer.

Gregg Broughton, sjef for ungdomsarbeidet i Luton, innrømmer at det var en vanskelig avgjørelse å gi Moli tillatelse til å snakke med Anfield-klubben.

- Selv om vi aldri liker å miste talentfulle fotballspillere i Luton Town, er det også viktig at vi ikke står i veien for en ung spillers utvikling dersom det er det riktige for fotballklubben, uttaler Broughton til Lutons offisielle nettside.

- Det er ikke vår vanlige politikk å tillate noen av våre unge spillere å forlate Kenilworth Road til fordel for en annen klubb.

- Ingen ønsker å se en spiller med potensial som Dave forlate oss, men ved denne anledningen vurderte vi flere faktorer.

- Det første var verdien på spiller kortsiktig og langsiktig. Det andre var å ta hensyn til spillerens naturlige fotballfremgang og utvikling.

- Alle disse aspektene ble vurdert, og vi følte det var riktig å tillate Dave og hans familie å snakke med Liverpool.

- Vi er henrykt over å kunne akseptere et slikt bud fra en stor klubb, men vi påpeker at klubbens politikk om å tillate unge spillere å forlate klubben er veldig restriktiv.

- Hvis vi ikke fører en slik streng politikk, tror vi at vi kunne mistet mange av våre talentfulle spillere til andre klubber, noe som ville vært skadelig for denne klubben i det lange løp.