U18 knuste Sheffield United

Liverpool klatret til fjerdeplass på tabellen i akademiligaen etter at de banket Sheffield United hele 5-0 på akademiet i ettermiddag. Ett poeng mot Bolton i siste ligakamp gir tredjeplass.

To scoringer av David Amoo (bildet), samt nettkjenninger av Alexander Kacaniklic, Adam Dawson og innbytter Thomas Ince sørget for en komfortbabel seier i en kamp hvor juniorene imponerte.

På en varm ettermiddag i Kirkby åpnet de røde i høyt tempo, og kunne ha tatt ledelsen allerede etter tre minutter da Kacaniklic dro seg fri fra to forsvarere. Avslutningen til svensken ble imidlertid blokkert.

Venstrevingen så ut til å stortrives i det gode været, og var frempå igjen også fem minutter senere. Headingen hans etter et innlegg fra Amoo ble imidlertid avverget.

Liverpool dominerte såpass mye innledningsvis at det kun var et tidsspørsmål før den første ballen lå i nettmaskene bak gjestenes keeper. Scoringen kom etter 12 minutter, da Amoo headet inn et innlegg fra venstre.

Sheffield United fikk ikke tak på Liverpools vinger, og Amoo var like etterpå på farten med et flott innlegg som ble headet like utenfor første stolpe. Gjestene kom litt bedre med utover i omgangen, men Dean Bouzanis måtte i aksjon bare en gang før pause, da han lett tok seg av et distanseskudd.

36 minutter ut i kampen økte Kacaniklic til 2-0 på et hardt skudd som gikk inn i nærmeste kryss. De røde kunne fort ha ledet mer ved pause, da et volleyforsøk fra Steven Irwin strøk tverrliggerens overside.

Sheffield United gikk tydelig inn for å begrense tapet i andre omgang, mens Liverpool presset på. Kacaniklic kom seg til dødlinja, men fant ingen med sitt innlegg. Etter en times spill var svensken nær ved å score sitt andre mål for dagen, da han rundet keeper men skjøt i nettveggen fra skrått hold etter å ha mottatt en gjennombruddspasning.

Tre minutter senere gjorde unge Dawson 3-0 for vertene, med et lavt skudd i lengste hjørne etter et hardt innlegg fra Amoo.

De røde fortsatte å presse, og gjorde to mål i sluttminuttet. Først skjøt innbytter Ince i mål fra kort hold, før Amoo satte punktum med sitt andre mål for dagen.

Kilde: Liverpoolfc.tv.

Liverpools lag: Bouzanis, Clair, Scott, Ayala, Kennedy, Roberts, Amoo, Irwin, Coady (Eccleston), Dawson (Ince), Kacaniklic.
Ubenyttede reserver: Duyan, Walsh, Roberts-Nurse.