U18-trio trente på Melwood

Amoo, Eccleston og Dalla Valle trente på Melwood. Semifinale i FA Youth Cup først i april? U18 kan fokusere på ligaspillet. Møter Wolves borte i morgen. Joe Kennedy ble månedens U18-spiller.

Akademi-manager John Owens forteller som vanlig om den seneste ukens hendelser på ungdomsakademiet i Kirkby. Juniorlaget beseiret Bolton i 6.runde av FA Youth Cup, men semifinalekampene blir kanskje ikke spilt før i april. David Amoo, Lauri Dalla Valle og Nathan Eccleston har denne uken fått mulighet til å trene på Melwood. I pausen av førstelagets kamp mot Sunderland ble prisene for månedens spiller på The Academy delt ut. Valget falt på Joe Kennedy i U18-klassen.

- Forrige fredag gikk vi videre til semifinalen i FA Youth Cup etter en underholdende 4-2-seier mot Bolton på Anfield, forteller John Owens til Liverpoolfc.tv.

- Som det ofte er tilfelle med denne turneringen, så er hovedsaken å vinne kampen. Ettersom vi klarte det, venter et oppgjør over to kamper i semifinalen mot Watford, Ipswich eller Birmingham.

- Jeg hørte at mange supportere som møtte opp snakket om hvor mye de nøt kampen. Vi vant ikke bare kampen, men den inneholdt også seks scoringer. Så det var en flott kamp for tilskuerne.

- Fra en treners perspektiv var vi litt bekymret over målene vi slapp inn. Vi er alltid ute etter å forbedre prestasjonene. Selv om vi er fornøyd med resultatet, vet vi at vi kan spille bedre.

- Det kommer trolig til å bli april før vi spiller første kamp i semifinalen. Watford reiser til Ipswich på lørdag. Vinneren der møter Birmingham i 1/8-finalen. Så det er fremdeles mye fotball som skal spilles før vi skal i aksjon igjen.

- Det betyr at vi kan fokusere på programmet vi allerede har med trening og kamper i Academy League. I morgen venter en bortekamp mot Wolves, og det blir alltid en god kamp.

- Tidligere i sesongen beseiret vi dem 4-2 hjemme. Vi lå under med to mål etter de første 16 minuttene. Det er noe vi skal prøve å unngå denne gang. Forhåpentligvis kan vi bygge videre på de forrige to kampene mot Crewe og Bolton, og hente en ny seier.

- På mandag dro David Amoo, Lauri Dalla Valle og Nathan Eccleston opp på Melwood og trente med spillere og støtteapparat der.

- Det var en flott erfaring for dem. Forhåpentligvis har de lært noe fra økten der.

- Amoo og Andre Wisdom var også involvert i gårsdagens kamp på The Academy mot MLS-mesteren Columbus Crew. Det er alltid bra for staben på Melwood å se våre spillere. Mot slutten av sesongen må de ta en avgjørelse om de ønsker å ta opp noen av våre andreårspillere eller ikke.

- Det har vært en hektisk uke. På tirsdag delte vi ut prisene "Academy Player of the Month" for februar. Vår U18-kaptein, Joe Kennedy, tok plass på Anfield-gressteppet sammen med de øvrige vinnerne i de andre aldersgruppene for å motta prisen i pausen av førstelagets hjemmekamp mot Sunnerland.

- Selvsagt er det alltid spørsmål om å sette søkelys på en spiller hver måned fordi du faktisk er ute etter at alle skal gjøre det bra. Men selv om det kan være noe negativt ved det, så er det positive at guttene får en sjanse til å gå ut på banen foran et fullpakket Anfield.
  
- Flertallet av supporterne har ikke sett eller hørt mye om spillerne på The Academyi. Jeg vil minne folk om at vi jobber for å få ungguttene opp på førstelaget.
  
- Jeg vil gjerne oppfordre fansen om å komme på The Academy på en søndag. Det er en stor mulighet for foreldre til ta med barn som kanskje ikke er klar for en kamp på Anfield, eller for dem som ikke får billetter til å se et Liverpool-lag i aksjon.
  
- På søndag er det avspark klokken 11 (engelsk tid). U9, U11 og U13 spiller mot Huddersfield. Aldersklassene med partall spiller borte.