Uakseptabelt av Itandje

Liverpools supportere raser mot Charles Itandje, etter at franskmannen dummet seg ut under Hillsborough-markeringen. Målvaktens oppførsel under minnestunden var totalt uakseptabel.

Charles Itandje blir gjenstand for massiv kritikk i Liverpool, etter det som de fleste oppfatter som upassende oppførsel fra franskmannens side under Hillsborough-markeringen onsdag ettermiddag.

Keeperen blir beskyldt for å ha vist manglende respekt under minnestunden, etter at TV-kameraene zoomet ham inn i det han dultet til Damien Plessis og gjorde ablegøyer mens seremonien pågikk.

Liverpool-ledelsen er allerede i ferd med å granske episoden, og det er aktuelt å straffe Itandje for oppførselen.

Hundrevis av forbannede supportere skal ha klaget på Itandjes oppførsel, og på ulike internettforum fordømmes franskmannen i harde ordelag. Det blir påpekt at oppførselen hans var totalt uakseptabel under en minnestund av denne typen. Man gjør rett og slett ikke slikt under en seremoni der man minnes 96 mennesker som mistet livet i en forferdelig tragedie.

Resten av Liverpools førstelagstropp oppførte seg eksemplarisk under minnegudstjenesten, og det samme gjorde spillerne på klubbens juniorlag og reservelag.

Folk høyt oppe i Liverpool-systemet karakteriserer i dag Itandjes oppførsel som fullstendig uakseptabel, og bekrefter til Liverpool Echo at klubben vurderer å straffe 26-åringen.

Rafael Benitez skal også være svært oppbrakt over spillerens oppførsel, etter å ha sett TV-bildene. Han skal også vurdere disiplinærstraff.

Itandje kom til Liverpool fra Lens sommeren 2007, og har kun spilt sju førstelagskamper for klubben. Samtlige i 2007/08-sesongen. Hans siste kamp var da Liverpool røk ut av FA-cupen for Barnsley.

Denne sesongen har ikke franskmannen vært i nærheten av førstelagstroppen, og alt tyder nå på at han aldri mer kommer til å spille for klubben, selv om han har kontrakt med de røde helt frem til sommeren 2011. Itandje er forlengst fratatt sitt trøyenummer, og Rafael Benitez har gjort forsøk på å kvitte seg med det rotne egget i kurven i de to siste transfervinduene, uten å lykkes.