Ungarerne ser frem til semifinalen

Peter Gulacsi, Krisztian Nemeth og Andras Simon ser frem til tirsdagens semifinale i U20-VM, hvor Ghana står på motsatt banehalvdel. Målløs EM-kvalifiseringskamp for Alexander Kacaniklic.

Ungarn fikk ingen god start på U20-VM i Egypt, da de tapte første gruppespillkamp mot Honduras med 3-0. Men etter blemmen i åpningskampen har ungarerne en perfekt kamprekke, noe de i stor grad kan takke Liverpool-duoen Peter Gulacsi og Krisztian Nemeth for.

Etter Honduras-matchen har Ungarn gjort elleve mål på fire kamper.

- Mentalt er vi definitivt sterkere nå enn vi var i starten av turneringen. Vi har allerede bevist at vi er bedre enn vi fikk vist i den første kampen, uttaler målvakt Gulacsi til AP.

Sisteskansen tror faktisk at blemmen mot Honduras kan være grunnen til at det har gått så bra siden.

- Vi satte oss ned sammen med trenerne og analyserte feilene vi begikk. Vi prøvde å rette på disse feilene i kampene som fulgte. Kanskje var vi for nervøse foran åpningskampen. Vi visste ikke hva vi skulle forvente. Tap 3-0 var et sjokk for oss.

Lagkamerat Nemeth mener at holdningene var helt feil i starten av turneringen.

- Holdningene våre var ikke så bra, men etter den første kampen har vi blitt bedre organisert.

Gulacsi og Nemeth har spilt helt avgjørende roller i veien til semifinalen. Nemeth har på veien skaffet Ungarn et straffespark, og han gjorde to mål i ekstraomgangene da Italia ble slått 3-2 i fredagens kvartfinale. Gulacsi reddet tre straffespark i straffespark-konkurransen mot Tsjekkia i 1/16-finalen.

- Det beste med vårt lag er at vi har en veldig god lagånd. En dag spiller spissen bra, neste dag er det keeperen som spiller bra, men uansett hva som skjer så hjelper vi hverandre. Vi har gode kvaliteter på topp, og vi er sterke i forsvar, sier Gulacsi.

Nemeth innser at man står overfor en tøff oppgave i semifinalen mot Ghana.

- Ghana har et veldig godt lag. De er sterke og raske. Men vi har mange gode forsvarere, så vi vil satse på kontringer eller noe slikt. Vi får se hva trenerne bestemmer seg for.

Målløst for Kacaniklic
Alexander Kacaniklic spilte hele kampen da Sverige U19 spilte 0-0 mot Georgia U19 i en EM-kvalifiseringskamp i Trollhättan i dag. Etter 0-0 også i innledningsmatchen mot Montenegro må svenskene nå slå Ukraina i avslutningskampen for å være sikret avansement. Foran avslutningsrunden står Ukraina med fire poeng, Sverige og Montenegro med to hver seg, mens Georgia har ett poeng. De to beste lagene i puljen går videre. Svenskenes kamp mot Ukraina spilles i Uddevalla på onsdag.