Utvalgt som VM-arena

Rafael Benitez og Steven Gerrard var to av mange røde som i dag slapp jubelen løs, etter at det ble gjort kjent at Liverpool kom med som en av arrangørbyene i Englands søknad om VM i 2018.

Liverpool er en av totalt 12 byer som har fått status som arrangørby om England får verdensmesterskapet i fotball i 2018. Det betyr at det vil spilles VM-kamper på enten Anfield eller nye Anfield, om engelskmennene lykkes med å få mesterskapet.

Følgende byer har fått status som vertsbyer i tillegg til Liverpool: London, Manchester, Sunderland, Newcastle/Gateshead, Birmingham, Nottingham, Leeds, Sheffield, Bristol, Plymouth og Milton Keynes.

- Liverpool er en historisk fotballby, og jeg er ikke overrasket over at byen kom gjennom nåløyet. Jeg støtter VM-søknaden 100%, og krysser fingrene for at vi får se VM-kamper her, uttaler Liverpool-kaptein Steven Gerrard til Liverpoolfc.tv.

- Dette er strålende nyheter. Byen lever og ånder for fotball, og dersom England lykkes med å få mesterskapet vil byen bli en fantastisk scene for VM-kamper, er reaksjonen til manager Rafael Benitez.

- Liverpool spiser, drikker og sover fotball, og dagens avgjørelse er noe som forener hele byen. Både blå og røde kan slippe jubelen løs, uttaler bystyreleder Warren Bradley.

England vil offisielt søke om VM i 2018 i mai neste år, og FIFA vil offentliggjøre hvem som får mesterskapet om nøyaktig ett år, i desember 2010.

Her er listen over de 12 byene og 15 stadionanleggene som utgjør Englands VM-søknad:

Sunderland - Stadium of Light
London - Wembley
London - Emirates
London - New White Hart Lane Stadium eller New Olympic Stadium
Birmingham - Villa Park
Manchester - City of Manchester Stadium
Manchester - Old Trafford
Nottingham - New Nottingham Forest stadium
Leeds - Elland Road
Sheffield - Hillsborough
Newcastle/Gateshead
Bristol
Plymouth - Home Park
Liverpool - Anfield eller New Anfield Stadium
Milton Keynes - MK Dons Stdaium

Klubbene som hadde håpet å få være VM-vertskap, men som ble vraket, er da: Everton, Derby, Hull og Leicester.