Viktig sesong i vente for Torres

Fernando Torres føler seg fin foran Confederations Cup. Premier League og VM er de store målsettingene neste sesong. Spissen berømmer supporterne, Gerrard og Benítez.

Fernando Torres kom til enighet med Liverpool om en ny, forbedret kontrakt i slutten av forrige måned. Nå har han som mål å gå til topps med Liverpool i Premier League.
- De sier at de utenlandske spillerne ikke bryr seg så mye som de hjemlige, men vi er veldig klar over at Liverpool ikke har vunnet Premier League på 20 år. Vi forstår at supporterne er desperate etter å få ordnet det, uttaler Torres ifølge liverpoolfc.tv.

- Rivaliseringen med Manchester United er intens. Taket vil løfte seg på Anfield dersom vi slår dem i kampen om neste års tittel. Selvsagt betyr Champions League mye for Liverpool, men det er den engelske ligaen vi alle i garderoben ønsker oss.

- Liverpool Football Club er et fenomen, med millioner av fans som identifiserer seg totalt med alt klubben står for. De er på bølgelengde med spillerne. Det er derfor støtten på Anfield og på bortekampene er den beste.

- Klubben har alt: historie, prestisje, supportere og organisasjon. Det er et stort ansvar å gi fansen her den suksessen de ønsker, men utfordringen er alltid oppmuntrende. Det er derfor jeg var henrykt over å signere en ny kontrakt.

Etter overgangen fra Atlético Madrid i juli 2007 har Torres vist at han er en av verdens beste spisser. 25-åringen har nettet 50 mål på 84 kamper for de røde.
- Nå har vi behov for å vinne de største trofeene. Vi kan stole på at Rafa Benítez holder momentumet oppe for oss. Han er en stor manager. Han har hjulpet meg til å bli bedre i min tid i Liverpool. Jeg forlot Spania da jeg fortsatt var ung, men min manager har hjulpet meg til å bli moden.

Torres kan ikke få rost lagkamerat Steven Gerrard nok.
- Når folk snakker om de beste fotballspillerne i Europa, peker de alltid ut Messi og Cristiano Ronaldo, men Gerrard er like sterk.

- Messi og Ronaldo er spesielle talenter. Det faktum at de er på lag som vinner de viktige trofeene betyr at de fremheves i forhold til resten.

- Jeg er bortskjemt som har en lagkamerat som Gerrard som jeg kan stole på gir meg de perfekte pasningene. Man kommer på løp inn i rommene, og uansett hvor tett han blir markert, finner han en måte å sende ballen gjennom.

- Det største komplementet jeg kan gi ham, er at han er like kreativ som Xavi i Barcelona, med noe ekstra også. I tillegg har han energi, tøffhet, lederegenskaper og målscorerferdigheter. Resultatet er en fantastisk all round-spiller.

For Fernando Torres blir det lite ferie denne sommeren også. Spissen kan være opptatt med Confederations Cup helt til finalen 28.juni.
- Jeg føler meg bra, og jeg ser frem til turneringen. Jeg har behov for å være skadefri neste sesong. Det vil hjelpe Liverpool til å vinne titler. Selvsagt er VM et stort mål for Spania. Likevel er Confederations Cup også viktig.

- Hver gang det spanske landslaget kommer sammen, ønsker vi å vinne, Vi har en lang suksessfull rekke av
kamper bak oss, og vi har et nivå å opprettholde. Vi har bygget opp en utrolig stor selvtillit, og vi er en gjeng veldig stolte spillere. Confederations Cup vil bli bra, men selvsagt er den største målsettingen å gjøre det meget bra i VM.

- Det er normalt at vi er høyt vurdert når folk tenker på VM ettersom vi er europamestere. Barcelonas Champions League-seier har også økt forventningene, men det er noe vi må leve med.

- Likevel er VM vår største prøvelse. Mange ganger tidligere har Spania lovt mye, men mislyktes med å levere. Vi viste hva vi er kapable til i fjor sommer. Jeg har tro på mer av det samme neste år. Ikke bare har vi talentet, men vi liker å være sammen som gruppe. Denne enheten kan ta oss meget langt.

Fernando Torres drømmer om å møte England med Steven Gerrard i VM-finalen neste sommer.
- Det er god rivalisering. Vi snakker mye om det og drømmer om hva som kan skje i fremtiden, sier Torres til Sunday Mirror.

- Å spille mot England er spesielt for meg. Jeg la merke til hvor stort det var allerede i vennskapskampen i Sevilla, og i en offisiell turnering vil det bli enormt.

- England er en av kandidatene til å vinne VM i 2010, uten tvil. Stevie og jeg har ofte snakket om lagene våre.

- Drømmen vår er at England og Spania møtes i finalen i Sør-Afrika. Men Spania vil kanskje vinne.