Vil offentliggjøre dokumenter

De etterlatte etter ofrene i Hillsborough-tragedien vil ifølge BBC få innsyn i dokumentene omkring ulykken, før de offentliggjøres for allmennheten. Arbeloa signerte femårskontrakt med Real Madrid.

Familiene som mistet sine kjære i Hillsborough-tragedien for over 20 år siden, har fått meldinger som gir de nytt håp i kampen for rettferdighet. Innenriksminister Alan Johnson har i samtale med Hillsborough Support Group gitt indikasjoner på at dokumenter relatert til ulykken vil bli offentliggjort i løpet av de neste tre månedene.

Papirene, som inneholder bevismateriale fra alle instanser som var involvert eller tilknyttet den forferdelige tragedien, vil dog ikke samles til å bli ett felles dokument. En talsmann for innenriksdepartementet kunne på sin side berette at departementet forplikter seg til full offentliggjørelse.

- Vi er så slitne etter å ha ventet i over 20 år på dette. Møtet gikk bra og vi følte at det gikk fremover. Nå føler vi at vi har støtten fra både innenriksdepartementet og helseminister Andy Burnham, uttaler Margaret Aspinall, som mistet sin sønn i ulykken.

- Jeg er overbevist om at vi ikke ville oppnådd så mye om det ikke hadde vært for all støtten vi har fra Merseysides beboere og landets røst etter rettferdighet for de 96, fortsetter fru Aspinall.

Professor Phil Scraton er forfatter av boken Hillsborough - The Truth, og har blitt valgt ut av familiene for å representere dem i et panel bestående av fem personer som skal gå gjennom dokumentene så snart de offentliggjøres. Aspinall mente familiene valgte professoren fordi han er den eneste de kan stole på.

Målet er å få i gang en ny etterforskning for å vise at ikke alle ofrene var døde før klokken 15.15 lokal tid, den skjebnesvangre dagen i 1989. Etter at panelet har sett gjennom dokumentene vil de bli sent videre til familiene, før offentligheten kan få tilgang til dem.

- Ønsket vårt er bare å få sannheten frem i lyset så vi kan avslutte denne kampen, slik at våre sønner, døtre og kjære endelig kan hvile i fred, avslutter Margaret Aspinall.

- Vi forplikter oss til en full offentliggjørelse av dokumentene på både sentralt og lokalt hold, og dette vil gjøres i samarbeid med South Yorkshire-politiet. Vår intensjon er å starte et uavhengig panel, the Hillsborough Independent Panel, for å inspisere denne informasjonen som nå blir frigitt, uttaler en talsmann for innenriksdepartementet.

Tilbake til utgangspunktet
Etter tre år utenfor hovedstaden Madrid, har nå Álvaro Arbeloa vendt tilbake til stedet hvor han startet sin fotballkarriere. Det ble enighet mellom klubbene om overgangssum i går, mens vi nylig kunne melde om at spanjolen passerte legesjekken som forventet.

- Arbeloa har gjennomgått en standard medisinsk undersøkelse og resultatet på testene er meget tilfredsstillende. Han ser frem til å spille for Real Madrid, som har vært hans store drøm hele livet. Álvaro ser frem til å møte sine nye lagkamerater, uttaler Carlos Diez, Real Madrids medisinske sjef.

Etter at undersøkelsene var gjort, reiste Arbeloa til Santiago Bernabéu for å signere en femårskontrakt med den kongelige, spanske hovedstadsklubben. Den allsidige forsvarsspilleren returnerer til Real Madrid etter seks måneder i Deportivo La Coruña og to og et halvt år under Rafael Benítez' ledelse i Liverpool.

Spanjolen er Real Madrids syvende kjøp denne sommeren, etter Kaká, Cristiano Ronaldo, Karim Benzema, Raul Albiol, samt hjemvendte Alvaro Negredo og Esteban Granero, som begge ble hentet tilbake til Real Madrid på grunn av en gjenkjøpsklausul etter å ha imponert for henholdsvis Álmeria og Getafe. Ezequiel Garay er også ny i klubben denne sommeren, men ble rent formelt kjøpt forrige sommer.