Vil spille foran The Kop

Peter Gulacsi kjemper en hard kamp blant Liverpools mange keepere i kjølvannet av Pepe Reina, og synes å ha avansert i køen på veien mot drømmen om å spille på førstelaget.

Peter Gulacsi var på banen i fem av Liverpools kamper under pre-season og skrev nylig under en ny kontrakt med Liverpool FC som løper fram til 2013.

Ved siden av at Diego Cavalieri er reserve for Pepe Reina, har de røde keepere som David Martin, Dean Bouzanis og Martin Hansen i tillegg til Gulacsi. Det var imidlertid ungarske Gulacsi som spilte mest av de sistnevnte under pre-season og synes å i hvert fall ha kommet foran ungguttene Bouzanis og Hansen i keeperkøen.

I et intervju på Liverpools hjemmeside forteller 19-åringen litt mer om seg selv.

- Det beste med å spille for Liverpool Football Club er fansen. Atmosfæren er utrolig. Folk elsker klubben og Liverpool er som en stor familie. Et av mine store mål er å spille minst en gang foran The Kop. Jeg har riktignok spilt en gang på Anfield, men da var det ikke fullsatt stadion. Det må være min favoritt når det gjelder bane. Jeg liker også Nou Camp. Jeg var på omvisning der en gang som 11-åring og det ville vært fint å spille der.

- Blant mine største øyeblikk i fotball var da Liverpool vant reserveligaen og vi spilte på Anfield mot Aston Villa. Det var ikke så mange tilskuere, omtrent sju eller åtte tusen, men det var en herlig følelse å spille på Anfield. Et annet stort øyeblikk var å spille EM for U19 med Ungarn. Vi ble nummer tre noe som betydde at vi kvalifiserte oss for VM. Det var også store øyeblikk for meg da jeg spilte min første kamp for førstelaget mot St. Gallen under pre-season og var på benken i Carling Cup.

- Det er vanskelig å ta fram mitt første øyeblikk, da jeg har vært heldig og ikke hatt særlig mange alvorlige skader. Kanskje var det da jeg fikk en ankelskade i mitt første år her og var ute en måned.

- Det er mange artige karer her og jeg har, naturlig nok, mye moro sammen med de andre ungarske guttene. Jeg var mye sammen med Krisztian Nemeth under pre-season og han er en morsom kar som alltid fleiper. På reservelaget er jeg i det hele tatt god venn med de aller fleste. De engelske spillerne som Jay (Spearing), Martin Kelly og Darbs (Stephen Darby), og spanjoler som Mikel San Jose og Daniel Ayala. Jeg delte rom med Damien Plessis i Asia, så vi er også gode kompiser.

- Når du trener med førstelaget hver da forstår du at du må bli bedre på nær sagt alt, som keeper. Spesielt fysisk og også det å kunne håndtere farten på spillet fordi alt skjer virkelig fort, selv på trening. Det er enda hurtigere på kamp og bare de beste spillerne greier å håndtere det.

- Det er vanskelig å trekke fram sine sterke sider, men mange sier at jeg er ganske moden for min aldri og at jeg i tillegg ikke gjør så mange feil og er stabil.

- Hvis jeg skal snakke om de beste keeperne kan jeg bare nevne de jeg selv har sett. Da jeg var ung, likte jeg å se på Vitor Baia på Portugal. Jeg så ikke på ting som posisjonering og hvordan de var med beina da, men på de redningene som ble gjort. Han spilte også på Barcelona og andre toppklubber og fikk se ham mye. Nå liker jeg, selvfølgelig, å se på Pepe. Jeg trener sammen med ham og kan lære mye av det han gjør. Jeg synes også Petr Cech er en god keeper.