Ville ha kontroll på musikken

Liverpool-kaptein Steven Gerrard og vennene hans mistet besinnelsen fordi discjockeyen ikke ville overlate musikk-kontrollen til dem, hevder statsadvokaten.

Det er et enormt presseoppbud som følger rettssaken fra dag til dag i Liverpool Crown Court. De første rettsforhandlingene foregikk i dag, med statsadvokat David Turner som fortalte retten at Liverpool-kapteinen mistet besinnelsen og delte ut slag på slag da han ble nektet kontrollen over CD-spilleren fra den 34 år gamle discjockeyen Marcus McGee.

Turner sa ifølge CNN at Gerrard var en av de som delte ut slagene til McGee den 29. desember, bare timer etter at Liverpool hadde slått newcastle 5-1 på bortebane.

- Gerrard spurte McGee om kortet som kontrollerte CD-spilleren så han kunne skifte musikk. McGee nektet dette. Gerrards humør endret seg da drastisk, og han kjeftet da høylytt mot discjockey McGee. Mennene sto ansikt til ansikt i en konfrontasjon som man ofte har sett mellom profesjonelle fotballspillere, sa Turner.

Kameratene til Gerrard, som alle bortsett fra en sa seg skyldige i tiltalen i Liverpool i dag (noe Gerrard ikke gjorde), kom til stedet der kranglingen var, puffet McGee og fulgte opp med albuer mot discjockeyens ansikt.

- Gerrard mistet fullstendig besinnelsen og oppførte seg mer som en profesjonell bokser enn en profesjonell fotballspiller og fulgte opp med flere slag mot ansiktet, sa Turner.

Liverpool-spilleren benekter slåsskampen og tiltalen mot ham. Fem andre menn sa seg skyldige etter tiltalen, mens den siste siktede innrømmer en mindre grad av truende oppførsel.

Før det hele startet ba dommer Henry Globe juryen om å legge til side alle deres loyalitetsforhold til fotballen og gi en så sann kjennelse som mulig i tråd med bevismaterialet.