Voronin har ikke gitt opp VM

Andriy Voronin krysser fingrene for seier til Ukraina over Hellas og Sotirios Kyrgiakos, mens Ryan Babel har fått beskjed av landslagsjefen om at man må spille mer for Liverpool.

Spent Voronin
På en litt tam landslagslørdag, hvor det for det meste spilles privatlandskamper med alle de forfall som gjerne dukker opp i forbindelse med slike kamper, vil Andriy Voronin være en mer engasjert tilskuer enn de fleste. Ukraina spiller i kveld borte mot Hellas i den første av to kamper for å komme til sluttspillet i Sør-Afrika. Hvem av dem som kan ta mål av VM-dressen blir endelig avgjort til onsdag.

- Jeg har snakket med treneren for landslaget og jeg har ikke noe problem med ham, sier mannen med hestehalen og som er vraket fra troppen som har reist til Aten.

- For øyeblikket er det bedre for meg, og for ham, at jeg ikke er med landslaget og heller blir her og trener i Liverpool, forsetter Andriy til liverpoolfc.tv.

- Vi har snakket mye sammen om det, og også fleipet med hverandre, sier Voronin om duellen med Hellas og Sotirios Kyrgiakos. De to 30-åringene (Voronin født to dager før Kyrgiakos) håper begge å sikre seg den siste plassen blant Liverpools spillere som skal til VM.

- Da han reiste til Hellas, ønsket jeg ham lykke til og fortalte ham at vi fikk se hvem som var det beste laget og hvem som kom til å spille i sluttspillet.

- For alle spillere, er det et stort ønske om å få spille i et VM. Jeg håper Ukrainia vinner og så får vi se hva som skjer til sommeren.


Oppfordring til Babel
Ryan Babel sier til Sky Sports News at landslagsjefen Bert van Marwijk har fortalt ham at han må spille mer klubbfotball dersom han kan regne med å bli med Nederlands tropp til VM i Sør-Afrika. 22-åringen vil derfor ha et press på seg de nærmeste ukene, og dersom han ikke skulle få tillit av Rafael Benitez kan en se for seg en situasjon hvor Babel vil søke seg vekk i transfervinduet i januar for å prøve å redde plassen på landslaget.

- Han har sagt at han ønsker å ha spillere som også spiller på sine klubblag, sier Babel om uttalelser av van Marwijk. Hans nærmeste fremtid med Nederland kan altså være i fare, selv om han allerede kan smykke seg med å ha spilt 35 landskamper.

- Det er det jeg prøver å oppnå, å få spille mer for Liverpool, fortsetter spilleren som bare har startet to kamper i liga og Champions League denne sesongen. - Alle vet imidlertid at Liverpool er et veldig godt lag og det er mange som konkurrerer om plassene.

- Jeg er stolt av å spille for Liverpool og håper at jeg skal lykkes her.