Vurderer krav om hjemmeavlede spillere

Premier League vurderer å innføre en regel om hjemmeavlede i spillere i spillerstallene. European Clubs' Association har lagt et forslag om lønnstak på is.

Rick Parry avslører at de 20 Premier League-klubbene har diskutert om det skal innføres krav om et visst antall hjemmeavlede spillere i hjemlig liga. De ble i prinsippet enige om det i forrige uke. I troppene i Champions League og UEFA-cupen må klubbene ha åtte hjemmeavlede spillere blant de 25 spillere på A-listen.
- Det ble diskutert i Premier League i forrige uke etter at det ble fremlagt av Premier League-styret, uttaler Rick Parry.

- Vi har ikke akseptert et tall, bare prinsippet om at et minimum hjemmeavlede spillere gir mening.

- For de av oss i Champions League kan vi introdusere dette nå, og det vil ikke være et problem. Premier League gjorde en analyse som viste at mange klubber faktisk ikke vill ha vanskeligheter med det.

- Det vil selvsagt bli gitt mer overveielse. Det er noe unna å bli bestemt, men det var konstruktive samtaler.

The Football League har allerede vedtatt at det fra neste sesong skal være fire hjemmeavlede spillere blant de 16 spillerne hver klubb stiller med til hver kamp. De fire spillerne må være brakt frem av klubber i England eller Wales. Andre forslag som har blitt vurdert av Premier League, er om det skal gis finansiell støtte til klubbene for å bruke spillere fra akademiene, men regelen om hjemmeavlede spillere ser ut til å være den beste løsningen. Det vil føre til at klubbene får flere spillere gjennom systemet istedenfor at de kjøper etablerte stjerner.

Parry uttaler at samtalene blant Premier League-klubbene har kommet som følge av press fra regjeringen, UEFA-president Michel Platini og FA-formann Lord Triesman om å skape jevnere konkurransevilkår og redusere gjelden.
- Vi er klar over at det er bekymring i regjerningen og på FA-nivå. Vi må engasjere oss i debatten og ta del i løsningen.

- De ønsker å se noe, det gjør også Michel Platini. Det handler om ikke å være helt negativ og isolert fra disse ideene som har fortrinn og kanskje være i takt med Europa heller enn å være helt ute av takt.

Klubbene vil komme tilbake til saken på sitt møte i juni.
- Det har vært en pågående diskusjon om å heve standarden på ungdomsutviklingen og utvikle akademispillere, men ingen definitive politiske beslutninger er tatt, sier en talsmann for Premier League.

På et møte i European Clubs' Association ble forslaget om at klubber i Champions League og UEAF-cupen ikke kan bruke mer enn 50% av omsetningen på spillerlønninger avslått.
- Debatten om at det bare skal være en enkel grense på 50% av omsetningen reiste mange spørsmål. For eksempel vil det bety at de største klubbene forblir store og de små aldri får sjansen til å ta innpå? Betyr det at klubber i land med ulike skattesystemer vil lide? Mange klubber følte at det var et litt tvetydig instrument, og kanskje debatten over unge spillere er en bedre tilnærming. I England ønsker vi ikke å se at vi blir straffet for den suksessen vi har oppnådd, forteller Rick Parry fra Geneve.