Wenger berømmer Arshavin

Andrey Arshavin skrev seg inn i historiebøkene etter å ha scoret fire ligamål på Anfield, som første motstander siden 1946. Arsene Wenger mellomfornøyd etter 4-4.

Liverpool hadde 14 skudd mellom stengene, og ni forsøk på utsiden av aluminiumen. Arsenal hadde fire skudd på mål og fire utenfor, en kan da regne ut hvor mange redninger Pepe Reina hadde i løpet av 90 minutter(!)

Cornerstatistikken viste 12-0 til Liverpool, og vi kunne fortsette. Personlige feil og en dødelig effektiv Andrey Ashavin sørget for at resultatet til slutt, utrolig nok, ble 4-4 da Arsenal satte bein for Liverpools tittelsjanser i går kveld.

Det er første gang siden desember 1946 at en motstander har scoret fire ligamål foran The Kop, da scouseren Dennis Westcott scoret fire på rad i 1.omgang da Wolves til slutt vant 5-1.

Det er andre gang at Liverpool slipper inn fire ligamål på hjemmebane under Rafael Benitez, da man gikk på en smell mot Chelsea med 1-4 i oktober 2005, ellers scoret som kjent Julio Baptista fire ganger i ligacupen 2006/07 da Londonerne vant 6-3 når to reduserte lag møtte hverandre.

Arshavin vil uansett ha sikret seg en plass i mange quiz i årene som kommer, og ble hyllet av sin manager etterpå. Til tross for at Liverpool hadde dominert spillemessig var imidlertid Arsene Wenger ikke helt fornøyd.

- Hans prestasjon var fremragende. Han hadde en stille førsteomgang, men når han kommer inn i kamper er han alltid farlig. Han har personlighet og er en vinner, sa Arsenals manager etter kampen om sin nye russer.

- Kampen viste at begge lag har kvalitet, men du er bare middels fornøyd når du slipper inn fire mål. Vi er enda mindre fornøyd over å ha ledet 4-3 men bare et minutt igjen. Det ene positive er at vi fortsetter en lang kamprekke ubeseiret (i ligaen), og det andre at vi fikk vist vår kvalitet. Det negative er at tre poeng ville ha vært bedre.

Da Westcott scoret fire mål på Anfield i 1946/47 vant for øvrig Liverpool ligaen!