Wigan res v Liverpool res 2-2

Et knallhardt skudd fra Vincent Weijl reddet et poeng etter at Wigan hadde ledet etter en 1.omgang hvor Victor Palsson scoret sitt første mål for reservelaget. Debut for Lauri Dalla Valle.

Liverpool: Dean Bouzanis, Martin Kelly, Emiliano Insua, Mikel San Jose, Ronald Huth (Ryan Crowther 63), Steven Irwin, Daniel Pacheco, Jay Spearing (kaptein), Krisztian Nemeth (Lauri Dalla Valle 71), Victor Palsson, Vincent Weijl (Gary Mackay-Steven 82)
Reserver: Deale Chamberlain, Emmanuel Mendy

Wigan: Pollitt, Buxton, Field, Pearson, Edman, Mahon, Routledge, Cho, Hampson, Holt, McManaman.
Reserver: Nicholls, Meace, Dukes, Breeze, Prince.

1.omgang:

Avspark litt forsinket i forhold til oppsatt tid kl 20.00.

11.min: Pacheco, som spiller i en uvant rolle ute til høyre, kommer innover og prøver å flukte ballen i bortre hjørne men et par meter utenfor.

13.min:  McManaman (ikke slektning av Steve) for en løpeball ute til høyre og kommer like innenfor 16-meteren før han skyter nokså svakt utenfor.

15.min: Pacheco slår inn mot Victor Palsson, men forsvaret får klarert til corner da islendingen legger an.

21.min: Forsering fra Vincent Weijl, men Pollitt tar seg av de flate innlegg dypt inne i feltet.

22.min:  En glimrende langpasning fra Mikel San Jose finner Krisztian Nemeth alene igjennom, men ungareren avslutter ukarakteristisk svakt ved å sleive ballen utenfor. Kjempesjanse.

33.min:  1-0 MCMANAMAN -En klønete "takling" av Kelly gjør at Holt går i bakken og hjemmelaget får et nokså billig straffespark. Calum McManaman setter ballen sikkert i motsatt hjørne av hva Bouzanis går til.

34.min:
 1-1 PALSSON - Liverpool slår tilbake umiddelbart da Spearing slår en stikker til Nemeth, som skyter i kroppen til Pollitt. Returen tar Victor Palsson seg pent av og scorer sitt første mål i helrødt.

38.min:
Liverpool får frispark like utenfor hjørnet av 16-meteren da Insua blir stoppet i en forsering, men Pacheco skyter nokså svakt utenfor den nærmeste stolpen.

42.min: Liverpool holder ballen oppe i angrep, og det ender med at Martin Kelly skyter hardt over og utenfor fra drøyt 20 meter.

45.min:  2-1 ROUTLEDGE - McManaman og Cho gjør godt forarbeid da den tidligere Liverpool-junioren Routledge kan nette fra kort hold.

En heller kjedelig 1.omgang som likevel har våknet litt til liv etter to raske mål etter drøye halvtimen, og også et ledermål til Wigan mot spillets gang rett før halvtid. På en trang bane var det lenge lite av sjanser og den vanlige playmakeren Dani Pacheco har ikke funnet seg til rette ute på høyrekanten. Krisztian Nemeth har gitt de røde reservene mer punch framme enn hva de gjerne har hatt denne sesongen, men er rusten foran mål etter sitt skadeopphold. Liverpool har hatt et lite overtak i spillet, men Wigan scoret på straffe og en kontring, samtidig som midtbanen til de røde har slitt med å spille seg til klare muligheter. Trener Gary Ablett vil forvente mer både i forsvar og angrep etter pause.

2.omgang:

53.min:  2-2 WEIJL - Spearing skyter først et skudd som keeper klarerer, ballen slås inn i feltet igjen og "klareringen" faller ned i føttene til Vincent Weijl. Nederlender dunker til og ballen fyker opp i nettaket.

59.min:
Wigan får et farlig frispark noen meter utenfor hjørnet av 16-meteren, men Palsson klarerer med hodet til corner. Cho setter ballen utenfor i etterkant av hjørnesparket.

63.min:  Crowther inn for Huth.

66.min: Hampson prøver seg med et skudd fra langt hold, og Bouzanis må strekke seg for å redde.

68.min: Crowther legger inn på hodet til Nemeth, men ungareren får ikke nok kraft i headingen.

71.min:  Lauri Dalla Valle får sine første minutter på reservelaget da 17-åringen erstatter Nemeth.

73.min: Fint spill av Crowther og Pacheco gjør at Dalla Valle får en sjanse nesten umiddelbart, men skuddforsøket inne i feltet blir blokkert ut til en resultatløs corner.

82.min:  Den 18-årige skotten Gary Mackay-Steven kommer inn for målscorer Weijl.

86.min: I løpet av noen sekunder har Wigan to bra sjanser, først på et skudd fra 16-meter som Bouzanis må strekke seg på og keeperen må også gjøre en bra redning da Holt kommer igjennom på siden men får en litt tam avslutning da han skal sette ballen inn i det lengste hjørnet.

90.min: En felling av Crowther gjør at Liverpool får frispark i en god posisjon 18 meter fra mål. Pacheco prøver en løs og lav variant inn mot den nærmeste stolpen, men Pollitt får slått ballen til corner.

90+2.min: Wigan er nære et sent seiersmål da Holt får en liten touch på ballen etter et innlegg dypt inne i feltet, men Bouzanis gjør det bra da han nesten ute av balanse får hånd på kula.

90+3.min: Crowther banker til fra 18 meter, ballen har retning mot krysset men Pollitt redder. Godt skudd og god redning.

Etter en nokså trøstesløs første halvtime ble det i det minst mer innsats, situasjoner og scoringer den siste timen. På en trang og humpete banen var det likevel langt mellom finspillet. Hjemmelaget kjempet hardt og Liverpool greide aldri å få særlig rytme i sitt spill. Totalt sett var det greit med uavgjort. For de røde var det positivt at Krisztian Nemeth var tilbake på laget igjen, selv om fjorårets toppscorer burde ha nettet. Victor Palsson scoret sitt første mål og Lauri Dalla Valle fikk debutert på dette nivået. Finnen var involvert i en del i de minuttene han var med og greide seg brukbart. Dean Bouzanis kan ikke klandres for baklengsmålene og hadde flere bra redninger. Det vanligvis solide forsvaret har hatt bedre dager, men Emiliano Insua var et lite hakk foran de andre med et par sterke forseringer. Jay Spearing er også bokstavelig sentral på dette laget. Dani Pacheco var bedre når han ble flyttet inn sentralt et stykke ut i 2.omgang, og Ryan Crowther skal også ha et pluss for et friskt innhopp.