Wisdom skal spille for reservene

Direktøren på akademiet, Frank McParland, bekrefter at det 16-årige stortalentet Andre Wisdom kommer til å spille både på Liverpools reservelag og Liverpool U18 kommende sesong.

I et intervju med LFC Magazine sier McParland at Wisdom sammen med Christopher Buchtmann og Lauri Dalla Valle skal spille både for klubbens juniorlag og reservelag neste sesong.

- Buchtmann, Dalla Valle og Wisdom skal spille for begge lag. Årsaken til dette er at vi ønsker at de skal utvikle seg både på sitt aldersnivå men også få erfaring på høyere nivå samtidig, forklarer Liverpools nye Academy director.



- Vi føler at dette er den beste måten for disse guttene å utvikle sitt totale spill. For andre kan det være litt annerledes; hvor vi skreddersyr mer individuelle opplegg.

Buchtmann og Dalla Valle er 17 år, mens Andre Widsom fylte 16 år i mai. Kraftpluggen har for tiden også suksess på England U17, som vi i Norge gjerne kaller for G16. Før sesongen ble det klart at Christopher Buchtmann og Laurie Dalle Valle vil trene på Melwood, hvor de ble flyttet opp sammen med Alex Kacaniklic (17), Nathan Eccleston (18) og David Amoo (18).

McParland (bilde) understreker at man framover ønsker et tettere samarbeid mellom Melwood og Kirkby i målet etter å begynne å produsere egne spillere igjen. På grunn av fornying av baner på førstelagets anlegg i West Derby (Melwood) vil for øvrig reservene trene på akademiet de nærmeste månedene.

- Vi ønsker å bringe Melwood og akademiet nærmere hverandre da vi følte at det samarbeidet var gått en del i stykker. Det er flere måter vi ønsker å gjøre det bedre.

- I tillegg til besøk fra Rafa og Sammy, har vi også bestemt å bytte ut den egne logoen som var på akademiet og at de bruker den samme som klubben.

- Det faktum at reservelaget til John McMahon kommer til å trene her de tre neste månedene, da det blir lagt nytt gress på noen av banene på Melwood, er et annet tegn på at kontakten er tettere.

- Vi kommer også til å arbeide mer sammen med Eduardo Macia og hans speidernett for å finne talentfulle ungdommer.

- Det ville være perfekt om vi kunne finne lokale gutter som Stevie (Gerrard) og Jamie (Carragher), men mange gutter fra dette landet ville også være flott. Skulle vi imidlertid finne en gutt fra et annet land og han er av topp klasse, da vil vi også være henrykt over det.

- Vi ønsker også at alle våre lag skal spille på samme måten, og tanken bak dette er enkel. Hvis vi har de samme metodene på hvert nivå vil det bety at en spiller som går fra reservene til førstelaget allerede er vant til hvordan laget spiller og han kan komfortabelt ta det steget uten å måtte venne seg til en ny spillestil. På samme måten hvis en gutt fra U16 blir flyttet opp til U18, så vil det bli en smidigere overgang.