Woods i skotsk cupfinale?

Sommeren 2006 forlot Calum Woods Liverpool. 19 år gammel var ikke forsvareren i nærheten av førstelaget hos de røde og ble frigitt. Nå er han bare ett hinder unna en cupfinale i Skottland.

Calum Woods valgte nye utfordringer i Dunfermline da han skjønte at han ikke hadde noen mulighet til å komme i førstelagsdiskusjonen i Liverpool. Det angrer nok ikke 22-åringen på i dag. Dersom Falkirk beseires i søndagens semifinale på Hampden Park er nemlig scouseren klar for cupfinale i Skottland. I tillegg jaktes den hurtige høyrebacken av en rekke Championship-klubber i England.

Woods ble kåret til banens beste spiller da Dunfermline vant sin kvartfinaleomkamp mot Aberdeen. Mange av hans tidligere lagkamerater fra akademitiden i Liverpool er ikke en gang lenger fotballspillere.

- Det er ikke mange fra mitt alderstrinn som fortsatt spiller profesjonell fotball. Bare et par stykker. Lee Peltier er i Yeovil og Danny Guthrie i Newcastle. De andre har gitt opp fotballen, uttaler Woods til The Times.

- Liverpool er en enormt stor klubb, og de kan kjøpe de klassespillerne de trenger. Derfor er det vanskelig å bli lagt merke til når man spiller på akademiet. Det er vanskelig nok å komme inn på reservelaget, konstaterer han.

- Jeg så juniorlaget deres på fjernsyn i forrige uke, og de har Tom Ince. Faren hans, Paul, spilte for Liverpool når jeg var guttunge. Selv akademiet er nå fylt opp av de beste spillerne fra rundt omkring i Europa. Det er utrolig. Jeg skrev under for Liverpool som tiåring og forlot klubben som 19-åring. Det var virkelig spesielt. Faren min var så stolt da jeg skrev under, ettersom han er Liverpool-supporter.

- Vi bodde i Anfield-området, nær banen. Alle ungene der omkring ønsker å spille for Liverpool, og det er fortsatt drømmen til de lokale guttungene selv om både førstelaget og reservelaget i dag er fullt av utlendinger. Guttene tror fortsatt de kan klare å komme gjennom nåløyet, slik som Jamie Carragher og Steven Gerrard gjorde. Michael Owen var min helt som guttunge. Han kom også opp gjennom systemet i Liverpool.

Woods har nå over 70 førstelagskamper for Dunfermline på baken. Dessverre fikk han ikke spille i den skotske cupfinalen i 2007 fordi daværende manager Stephen Kenny vraket ham til finaletroppen.

- Jeg fikk ikke vite det før manageren leste opp laget og reservene på hotellet morgenen før vi møtte Celtic i finalen. Jeg trodde ikke jeg kom til å starte kampen, men jeg hadde spilt noen cupkamper, inkludert kampen hvor vi slo ut Rangers, så jeg hadde håpet å være på benken. Det var en fæl opplevelse. Forhåpentligvis kan vi nå finalen igjen, og denne gangen vil jeg spille.

Woods ble belønnet for godt spill på høyrebacken med en ny toårskontrakt av manager Jim McIntyre tidligere i inneværende sesong.

- Vi klarte ikke opprykk, så det vil hjelpe på klubbens finanser om vi når finalen, sier Woods.

- Dette er en fin klubb å lære yrket i. Jeg trives virkelig her, og har blitt gitt den førstelagssjansen jeg aldri fikk i Liverpool.

- Min far kjører opp fra Liverpool for å se alle kampene, selv om han har sesongbillett på Anfield. Han vil være på Hampden sammen med min mor. Dersom han måtte velge mellom å komme og se meg spille kamp og se Liverpool vinne ligaen, ville han velge meg.