Xabi har skrevet under

Xabi Alonso har signert for fire år på Santiago Bernabeu, og trente i ettermiddag med sine nye lagkamerater. Akkurat nå er han tilstede på en pressekonferanse. Hammill til Leeds?

De som klamret seg til et håp om at Xabi Alonso skulle ombestemme seg i siste liten og legge fra seg pennen når kontrakten lå foran han, kan nå puste ut og innse det. Alonso er Real Madrid-spiller.

Spanjolen signerte i ettermiddag sin fireårskontrakt, verdt hele 80.000 pund i uken etter (!) skatt. Med skattesatsen i England som nå er 50%, ville man måtte gi Alonso 160,000 pund i uken for at man skulle kunne gitt spilleren det samme som han tjener i Madrid. Dette er også noe som mange har tippet skal gjøre at Primera Division igjen vil tiltrekke seg de største stjernene i fotballverden. Det faktum at skattenivået er så vanvittig mye lavere i Spania enn nå i England, vil gjøre at de spanske klubbene kan tilby langt mer i lønn.

Alonso deltok på sin første trening i hovedstaden, og fikk hilst på sine nye lagkamerater. Kl 21.00 var han tilstede på sin første pressekonferanse etter klubbskiftet. Presentasjonen av spilleren blir utsatt til etter nord-amerika turnéen Real Madrid skal ut på, fordi de reiser kl 09.00 i morgen tidlig. Det er ventet at Alonso får sin debut mot Toronto.

Hammill til Leeds?
I følge SkySports.com gjør Leeds seg klare til å forhøre seg om Adam Hammill. Barnsley har lenge hatt følere ute etter vingen, men Simon Grayson skal ha tro på at han kan få 21-åringen til Elland Road.

Hammill har de siste sesongene vært utlånt til Dunfermline, Southampton, Blackpool og Barnsley.