Yossi tar vare på Pacheco

Yossi Benayoun tar Daniel Pacheco under sine vinger. Elisha Scott hedres. Reservelaget spiller treningskamp. Hjemmeside på Facebook. Oppdatert Gerrard-bok. Ni år siden Barmby kom.

Yossi tar vare på Dani
Yossi Benayoun har tatt unggutten Daniel Pacheco under sine vinger. Det forteller Daniel selv til Liverpools offisielle hjemmeside.

Pacheco gjorde en god pre-season i fjor, men fikk ikke mange sjansene på førstelaget siste sesong. Nå er han ute etter å imponere trenerne på ny. Og Daniel Pacheco har fått rettledning, råd og hjelp fra israelske Yossi.

- Jeg lærer mye ved å spille sammen med Steven Gerrard, Dirk Kuyt og Yossi Benayoun. Men jeg må fortsette å arbeidere hardt og forsøke å imponere manageren, sier den spanske 18-åringen til Liverpoolfc.tv.

- Jeg lærer noe hver eneste dag. Jeg har god hjelp i Yossi, og det hjelper meg at han kan fortelle meg ting på spansk. Han er til god hjelp og jeg forsøker å høre på alt han forteller meg, sier Pacheco. Yossi Benayoun snakker spansk etter tre sesonger i Racing Santander.

- Førstelaget er fullt av gode spillere, så det er hardt å bryte gjennom, men spillerne der er flinke til å hjelpe unge spillere. Jeg er veldig glad for å være en del av spillergruppa der. Rafa har fortalt oss at vi er unge og at vi må være forberedte på å lære og høre på hva mer erfarne spillere forteller oss, sier Dani.

Ærer Elisha Scott
En av de største keepere i Liverpools historie vil bli hedret i sitt hjemland Nord-Irland i dag. Elisha Scott spilte 468 kamper som bakerste mann i Liverpool Football Club og Ulstermannens Anfield-karriere strakk seg fra september 1912 til han forlot klubben i juni 1934. Disse 22 årene er rekord for LFC.

Hadde det ikke vært for de fire årene første verdenskrig varte hadde Elisha spilt atskillig flere kamper for de røde. Ifølge liverpoolfc.tv er dette en spesiell dag i Nord-Irland. Det er 60 år siden Belfast Celtic forsvant fra fotballkartet og 50 år siden deres legendariske manager, Elisha Scott, døde.

The Belfast Celtic Society har oppsporet det stedet der Elisha ligger begravet, renovert familiens begravelsessted og markert stedet med klubbens våpenskjold.

Klokken ett lokal tid i formiddag vil Scotts familie, venner og fans samle seg i gatene ved gravlunden for å minnes en av de store legendene i irsk fotball.

Scott karakteriseres som Belfast Celtics mest innflytelsesrike manager og ledet klubben til en trofe-preget periode i klubbens historie; klubben vant ti irske titler, seks cuper, tre bykupper, åtte Gold-cuper og fem såkalte County Antrim Shields.

Reservelagskamper i sommer

Reservelaget til Liverpool FC spiller treningskamp mot Walisiske Aberystwyth Town på Park Avenue Stadium i ettermiddag. Avspark er klokken tre lokal tid i ettermiddag. Blant spillerne som er ventet å starte kampen er ifølge liverpoolfc.tv Lauri Dalle Valle og Adam Hammill.

Kampen er trener John McMahons (bilde) første etter at han tok over jobben etter Gary Ablett. Kampen markerer også Aberystwyth Towns 125-årsjubileum.

I tillegg til dagens kamp, spiller reservelaget følgende vennskapskamper i oppkjøringen til en ny sesong;

Tirsdag 21. juli (20,45); Chester City (borte).

Fredag 24. juli (20,45); Tranmere Rovers (borte).

Tirsdag 28. juli (20,45); Cambridge United (borte).

Fredag 31. juli (20,45); Notts County (borte).

Mandag 3. august (20,30); Bristol Rovers (borte).

Torsdag 6. august (15,00); Dunnanway Town (borte).

Tirsdag 11. august (20,45); Partick Thistle (borte).

Hjemmesida på Facebook
Liverpoolfc.tv følger Liverpool på nært hold i Sveits og vil oppdatere både bilder og det som skjer til hjemmesidens side på Facebook. Over 300 000 helrøde fans følger klubben på Facebook.

Oppdatert Gerrard-bok

Steven Gerrards bok "My Captain´s Book" er nå oppdatert og kommet ut i Paperback. Boka kan bestilles på www.gerrardmycaptainsbook.co.uk.

- Dette er min historie så langt, en historie om hvordan det har vært å bære kapteinsbåndet til klubben jeg har elsket hele mitt liv. Det er imidlertid mye mer å oppnå for meg personlig, for Liverpool og England. Forhåpentligvis blir 2009/10 sesongen mye større for meg trofemessig, sier Gerrard til liverpoolfc.tv.

Ni år siden Barmby

18. juli 2009 betyr at det er akkurat ni år siden Nick Barmby kom til klubben.

Nick Barmby var den første spilleren som kom direkte fra Everton til Liverpool siden 1959. På to år spilte Nick 58 kamper og scoret åtte mål.

Barmby, som nå spiller for Hull City, spilte blant annet en nøkkelrolle i trebble-suksessen til The Reds i 2001.