- Administrasjon er usannsynlig

Liverpools daglige leder, Christian Purslow, føler seg trygg på at Liverpool FC blir solgt til New England Sports Ventures, og nærmest utelukker at det vil gå så langt at Kop Holdings blir satt under administrasjon.

Purslow mener at Liverpools styre har gjort «hjemmeleksen sin» når det gjelder NESV, og han bedyrer også at den nye eieren vil gi supporterne mer innflytelse over klubbdriften.

- Min prioritet har vært å få fjernet gjelden som har blitt lagt på klubben, og som har hengt som en mørk sky over klubben siden februar 2007, uttaler Purslow til BBC Radio Five Live-programmet Sportsweek.

- Det er for ille at en stor andel av pengene som klubben tjener skal gå med til å betale renteutgifter. En budgiver har sagt seg villig til å fjerne all langsiktig gjeld, og det var det viktigste for oss da vi evaluerte budene. Vi har gjort hjemmeleksen vår, og NESV kjøper klubben for sine egne penger og fjerner gjelden. Det forandrer vår finansielle situasjon over natten, poengterer han.

Purslow er selvsikker foran neste ukes rettssak.

- Jeg anser administrasjon som nærmest utelukket, sier han.

- På mandag fikk vi to svært gode bud på klubben, som begge ville slette gjelden. Nå fokuserer jeg kun på at vi sørger for at salget blir fullført. NESV ser flere paralleller til når de kjøpte Red Sox, og de snakker hele tiden om å vinne.

- NESV mener det er en klar sammenheng mellom å vinne på banen og hvor godt den kommersielle driften går. Dette går hånd i hånd. Det er ekstremt givende å oppnå suksess med en sportsklubb. Selv om du er en rik eller fattig fan, er det å vinne utrolig morsomt, og det var dette jeg følte de var ute etter når jeg møtte NESV-folkene.

- De kontaktet oss. De møtte vår styreformann. Han bet seg umiddelbart merke i hvor seriøse de var, og hele toppledelsen i NESV kom til Liverpool. De brukte mye tid på å gå gjennom regnskapene, og det er et viktig signal når det gjelder seriøsiteten i budet.

- De bruker ikke £300M på en sportsklubb for at vi skal ha et middelmådig lag. Jeg forventer at de blir veldig synlige når oppkjøpet har gått i orden. De er seriøse folk, og de ønsker suksess. Jeg kan ikke se for meg at de kommer til å flytte fokus vekk fra det.

- Våre fans har følt seg fullstendig tilsidesatt av eierne de siste tre årene. Det jeg liker med NESV er at de innser hvor viktig det er å føre en dialog med fansen. Jeg har bedt de vurdere et opplegg som kan gi fansen en følelse av å eie klubben, en følelse av at de er inkludert og får den stemmen de fortjener innad i klubben. NESV har sagt at de tar dette innspillet svært alvorlig.

- Det har ikke vært lett med de nåværende eierne. Det har vært enorme gnisninger, så det har vært vanskelig. Men nå har vi potensielle nye eiere, og jeg ønsker å forsikre meg om at fansen aldri kommer til å føle seg tilsidesatt igjen.

- Det er et viktig prinsipp at fansen må føle at de har kanaler hvor de kan uttrykke sine meninger og bli hørt. At de får en eierandel er selvsagt det mest ekstreme eksempelet på noe slikt.

Purslow oppforder Hicks og Gillett til å trekke seg fra rettssaken, og gi slipp på klubben til det beste for Liverpool FC.

- Akkurat nå har de muligheten til å godkjenne salget, slik at klubben blir gjeldfri, og det ville ha gitt oss et enormt løft foran Everton-kampen. En ny start som gir fansen og spillerne troen på at vi kan vende tilbake til toppen av engelsk fotball.

- En slik gave ville ha gitt de nåværende eierne en mulighet til å forlate klubben med en viss grad av ære i behold, og en god samvittighet. I stedet for å dra klubben gjennom en lite hyggelig rettssak. Jeg håper de tenker seg godt om.

Purslow kommenterte også Roy Hodgsons situasjon, og rapportene om at det skal være en klausul som medfører at han kan fjernes om en ny eier kommer inn.

- Det er ingenting i Roys kontrakt som ikke er helt vanlig i henhold til managerforeningens retningslinjer. Jeg tror helt klart Roy vil fortsette som manager.

Når det gjelder ny stadion, er Purslow mer usikker på hvilket alternativ NESV lander på.

- Vi har vist NESV stadionplanene, og hva vi har byggetillatelse for i Stanley Park. De vet vi mener dette er veien fremover, og har blitt veldig imponert over planene. Dette har vært en viktig ingrediens når vi skal selge Liverpool.

- Pressen har gjort vel mye ut av at NESV renoverte eksisterende stadion når de kjøpte Red Sox. NESV har for eksempel bygd nye stadionanlegg til lag i Baltimore og San Diego.

- Det er fullt forståelig at en ny eier vil gå nøye gjennom planene på nytt før de tar den endelige beslutningen, når de skal betale for en ny stadion. NESV ønsker å øke tilskuerkapasiteten til Liverpool FC.