- Akademiet og Melwood bør slås sammen

Steven Gerrard beskriver det siste året som det vanskeligste året i sin seniorkarriere, og innrømmer at uroen rundt klubbens eiere har tæret både på krefter og humør. Kapteinen mener ellers at avstanden mellom spillerne på de aldersbestemte lagene og førstelagsspillerne har blitt for stor, og foreslår å flytte aktiviteten ved akademiet i Kirkby til Melwood.

- Jeg tror det siste året har vært det vanskeligste siden jeg var 18 år og spilte meg inn på førstelaget. Det har vært en vanskelig tid å være Liverpool-spiller. Vi ble nummer sju i ligaen, og det var alt mulig rart som foregikk utenfor banen. Du kunne høre rykter om at et eierskifte var på gang, så skjedde det ikke noe, og slike ting påvirker deg psykisk, sier Gerrard til Daily Mail.

- Du får humørsvingninger når du hører forskjellige ting hele tiden. Jeg ble alltid holdt underrettet, og ble fortalt at jeg måtte være tålmodig. Til slutt ble det et eierskifte. Gjelden er borte fra klubben, og som folk sier, er det nå en ny æra med nye eiere, en ny manager og resultatene begynner å ta seg opp igjen også. Så ja, jeg har bedre tro på en lysere fremtid nå, uttaler han videre.

De nye eierne, New England Sports Ventures, har signalisert at de vil satse på yngre krefter når de skal ut på transfermarkedet. De ønsker det lag med en lavere gjennomsnittalder.

- Jeg er ikke så naiv at jeg tror alt handler om meg eller andre spillere som nærmer seg slutten av karrieren. Klubben vil være her i mange år fremover, så det er bare riktig å bygge for fremtiden, og hente inn unge talenter. Speidersystemet må få en overhaling fra topp til bunn, og etter min mening bør akademiet og Melwood, hvor førstelaget trener, slås sammen.

- Fra et egoistisk ståsted, ønsker jeg også forbedringer på kort sikt. Jeg mener at amerikanerne har de rette ideene for å bygge en plattform for denne klubben i mange år fremover, men når jeg snakker med dem ønsker jeg selvsagt også forbedringer på kort sikt. Jeg har fire eller fem år igjen på toppnivå, og jeg ønsker å vinne trofeer før jeg gir meg. Det er hva jeg jobber for.

Det er Jamie Carragher som har lansert ideen om at klubbens akademi i Kirkby bør flyttes til West Derby, der Liverpools førstelag trener på Melwood. Dette er en tanke som Gerrard støtter fullt ut.

- Jeg mener det er en fantastisk idé. Det hjalp meg mye når jeg vokste opp at jeg fikk se førstelaget trene. Jeg fikk sjansen til å trene på Melwood, og fikk se spillerne jeg så opp til og drømte om å spille sammen med. Dagens guttespillere får ikke se Fernando Torres. De får ikke se Jamie Carragher, og de får ikke se meg. De ser oss kanskje et par ganger for året, når de i stedet burde se oss hver eneste dag. Vi ønsker å se dem, snakke med dem, studere talentene som finnes og hjelpe dem. Det hjalp utvilsomt meg å omgås med folk som Jamie Redknapp, Robbie Fowler og Steve McManaman. Jeg så opp til dem, og ønsket å spille sammen med dem. Til slutt nådde jeg målet mitt, som en følge av at jeg så de trene hver eneste dag og ønsket å nå dit de var kommet.

Nå står en hjemmekamp mot Chelsea for tur. Klubben som Gerrard vær nær ved å skrive under for sommeren 2005. Siden den gang står Liverpool bokført med ett FA-cuptrofé, mens Chelsea har vunnet ligaen to ganger og FA-cupen to ganger i samme periode. Liverpool-kapteinen angrer likevel ikke på valget han tok den gangen.

- Jeg har hatt flere muligheter til å flytte på meg, både til Chelsea og til andre klubber. Men jeg elsker denne klubben. Jeg vil ikke si at jeg har ofret noe. Jeg er kaptein for Liverpool, og det er å leve ut drømmen sin, og du føler slett ikke at du har ofret noe. Jeg ønsker å bli i klubben, og oppnå suksess her. Når den dagen kommer, vil det bety utrolig mye for meg. Jeg elsker å være her.

- Som guttunge pleide jeg å gå på europacupkamper på Anfield, og drømme om å spille foran Anfield-publikumet og vinne store kamper.

- Vi har hatt en svært vanskelig start på sesongen. Det har kommet som et sjokk på mange, meg selv inkludert. Det vil være en gjenoppbyggingsprosess å få oss tilbake dit vi ønsker. Vi er ikke der ennå, men ting ser utvilsomt lysere ut nå etter de fire siste kampene.

- Etter VM var starten vi fikk på sesongen akkurat det jeg ikke trengte rent personlig, og det var heller ikke hva klubben trengte. Men vi vil helt sikkert komme tilbake igjen. Jeg skal ikke være bombastisk og hevde at vi har rundet hjørnet nå, men vi er utvilsomt på vei rundt det.

- Vi går til Chelsea-kampen med økende selvtillit. De er det beste laget i landet, og har satt standarden siden Roman Abramovich tok over klubben og bygde sitt lag.

- Vi er klar over utfordringen vi står overfor, men det vil de også være. De har fått tøff motstand på Anfield de siste 5-6 årene, og de vil få tøff motstand denne gangen også.

- Vi er glade for at vi har lagt uroen rundt eierskapet bak oss. Verken jeg eller de andre spillerne brukte det noen gang som en unnskyldning, for det ville vært for enkelt å skylde tap på Tom og George. Men Liverpool FC skal ikke handle om overskifter på forsidene av avisene. Slik var det ikke da jeg begynte å holde med klubben. Det har alltid handlet om gode ting på baksidene av avisene, og dette ønsker vi å finne tilbake til.