- Aldri samme rolle som på klubblaget

Fabio Capello gjør det klart at Steven Gerrard aldri kommer til å spille hengende spiss for England under hans ledelse. Mark Waller slutter som U21-landslagslege i dag.

Steven Gerrard har tidligere fått kritikk for å ikke prestere like godt på landslaget som for Liverpool. På klubblaget har scouseren en nokså fri rolle bak en spiss, og nettet 25 mål fra den posisjonen i fjor. Denne sesongen står han bokført med 10 scoringer. På landslaget spiller han vanligvis sentralt på midtbanen eller ute i venstre kantrolle. Fabio Capello bekrefter at Steven Gerrard aldri vil få samme rolle for England som i Liverpool.

- Nei, nei, aldri, svarer Fabio Capello på spørsmål om Gerrard kommer til spille hengende spiss for landslaget.

- Min stil er hele tiden to spisser. Med min stil er det alltid viktig å spille med to spisser, den andre veldig nærme. Så ikke Gerrard, nei. Steve vil spille som en midtbanespiller som går fremover. Det blir Rooney med en annen spiss fremme.

Lee gleder seg over kapteinsrolle for Gerrard
Liverpools assistentmanager Sammy Lee gleder seg over at Steven Gerrard blir Englands kaptein mot Egypt i kveld.
- Det er flott for Steven, hans familie, fotballklubben og alle berørte, sier Lee til Liverpoolfc.tv.

- Alle vet hva Stevie Gerrard handler om. Det blir en stor kveld for ham, og la oss håpe han har mye mer.

(artikkelen fortsetter under bildet)

Mark Waller slutt som landslagslege for U21
Mark Waller har kombinert jobben som klubblege for Liverpool med oppdrag for det engelske U21-landslaget i nesten ti år. I Liverpool ble ha ansatt etter Hillsborough-tragedien i 1989. Når England møter Hellas i Doncaster i dag, vil det være Wallers siste oppgave for England U21.
- Han har vært den beste legen jeg har jobbet med, uttaler U21-landslagssjef Stuart Pearce til thefa.com.

- Det er ingen mangel respekt for andre, men han er verdt sin vekt i gull.

- Han er ikke bare lege, men han synes å være midtpunktet for alt som foregår i leiren, og jobben hans berører alle i troppen.

- Han har den rette balansen mellom profesjonalitet og det å være et halvhjertet medlem av støtteappartet. Han vil bli sterkt savnet.

Mark Waller synes det er vemodig å slutte som landslagleg for England u21, men sitter igjen med mange minner.

- Jeg er sikker på at jeg vil kjenne det følelsesmessig, men sannsynligvis bedre hvis vi tar tre poeng mot Hellas, sier Waller.

- Jeg har jobbet med noen fantastiske mennesker i min tid med U21, både støtteapparat og spillere.

- Jeg vil savne kontakten med spillere fra andre klubber, mange av dem har jeg sette vokse fra nølende tenåringer til store internasjonale spillere.

- Jeg husker da vi spilte mot Nederland i Heerenveen (i semifinalen i Euro 2007) og de utlignet sent i kampen. Vi hadde spillere som tappert avsluttet kampen til tross for skader som ville ha satt mange, mindre stoiske individer på sidelinjen.

- En indikasjon på lagånden som Stuart har opprettet i gruppen, ble vist da alle i staben og innbytterne stod linket sammen i armene til hverandre i resolutt solidaritet på sidelinjen før straffesparkkonkurransen. 32 straffer senere hadde England tapt 12-13. Stuart samlet alle i staben og spillerne i midtsirkelen og holdt en tale som jeg husker i den dag i dag. Følelsene jeg hadde den kvelden vil være med meg i all evighet.