- Avtale med Premier League

Liverpool FC skal allerede ha hatt samtaler med Premier League om at klubben slipper poengtrekk dersom Royal Bank of Scotland tar over eierskapet.

Liverpool kan bli tatt over av Royal Bank of Scotland i midten av denne måneden dersom eierne Tom Hicks og George Gillett ikke klarer å tilbakebetale lånet på £237M. Noen fotballeksperter har antydet at Kop Holdings, som eier Liverpool FC, da vil bli automatisk satt under administrasjon. Men ifølge Liverpool Echo vil ikke Premier League se på saken som at klubben blir erklært insolvent.

Regelmessige samtaler mellom Liverpools formann Martin Broughton og daglig leder Richard Scundamore i Premier League har funnet sted. LFC har søkt avklaring angående det potensielle scenarioet at RBS tar over eierskapet midlertidig.

Kilder har indikert et fratrakk på ni poeng ikke vil bli materialisert. Ligasjefene vurderer det slik at lånet hviler på skulderene til Tom Hicks og George Gillett. Liverpool kan vise til at de har stabile inntekter - tv-rettighetspenger, billettsalg og sponsorat.

Liverpool meldte om en omsetning på £200M fro første gang i løpet av de seneste 12 månedene, og det er en betydelig økning sammenlignet med forrige finansår. Fra Anfield insisteres det at klubben er meget drivverdig.

Adovakter følger imidlertid situasjonen. Det er uenighet om mulig utfall og det innrømmes at Liverpool i så fall vil tre inn på ukjent område for Premier League. Southampton som ble trukket poeng etter påstander om at søsterselskapet og ikke klubben hadde gått bankerott, ble tilbakevist av The Football League.

- En avtale har blitt gjort for å sørge for at Liverpool ikke blir trukket de ni poengene, uttaler en kilde nær prosessen til Liverpool Echo.

- Det er egentlig ikke fotballklubben som settes under administrasjon, det er holdingselskapet. Hvis det bare er holdingselskapet som går under, s åer det da de får klarering. Avtale har blitt gjort mellom klubben og Premier League.

- Hele poenget med poengfratrekket er at det er urettferdig at de avstår kreditorer om selskapet går under for så å starte på nytt slik at de tjener på situasjonen sammenlignet med andre fotballklubber.

- I dette eksempelet vil jeg anta at de argumenterer for at detikke avstår sine kreditorer fordi deres eneste kreditor er anken, RBS, og de vil bli betalt ut likevel.

Steve Horner, i supportergruppen Kop Faithful, bekyrmrer seg ikke over eventuelt ni poengs fratrekk så lenge Hicks og Gillett forsvinner fra klubben.
- Vi ønsker bare at de skal dra. Deres eierskapsperiode har vært katastrofal for den langsiktige fremtiden til Liverpool.