- Bare ligagull vil lette presset

Rafael Benitez mener at han vil være under press i Liverpool FC inntil et ligagull er sikret. VM vanskeliggjør og forsinker transfervirksomhet. Reservene slo Schalke.

- Arbeider med kjøp
- Det er umulig å komme bort i fra presset inntil du har vunnet en ligatittel, sier Rafael Benitez til Liverpool Daily Post.

- Du vet at du har et ansvar, det settes krav til deg og det er noe du må bli vant til. Hver uke må du gjennom en test. Som manager må du prøve å være respektfull, korrekt, noen ganger positiv og andre ganger ikke.

- En trener prøver å beskytte sine spillere slik at de kan utfolde seg på banen. Når det går dårlig, er det managerens ansvar. Det er normalt, det er slikt som hører med i fotballen.

Manageren forventes å ha et tredje møte med formann Martin Broughton en av de nærmeste dagene, for å diskutere klubbens fremtid og ikke minst hva det vil være mulig å bruke av penger på spillerforsterkninger. Trolig vil Benitez i beste fall få bruke det han bringer inn i form av salg til nye kjøp, og med Liverpools vaklende økonomi vil det være nærliggende å tro at pengene først må komme inn før de går ut igjen. Spanjolen sier at VM er et forstyrrende element i dette og at det ligger an til at supportere må smøre seg med tålmodighet.

- Liverpool arbeider med våre neste kjøp, forklarer Rafa. – Jeg har mine ideer og jeg vet hva jeg ønsker. Vi må imidlertid vente siden et VM alltid bringer med seg vanskeligheter.


1-0 mot Schalke
Liverpools vant sin første kamp i ungdomsturneringen i Dortmund, med 1-0 mot Schalke. Vi har foreløpig ikke fått noen opplysninger om lag og scorer. Gruppespillkampene spilles over 2 x 30 minutter og i den andre kampen i Liverpools gruppe vant Milan med 2-1 over Bayern München. De røde møter Bayern i kveld, før Milan er motstander på lørdag.