- Benfica er i knallform

Rafael Benitez har stor respekt for Benfica, og mener at portugiserne er minst like gode som lagene som Liverpool møtte i Champions League. Manageren frykter ikke nytt gult kort til Torres.

- Når du ser de gjenværende lagene i Europa League, innser du hvor sterk turneringen er, og hvor vanskelig det er å vinne den, uttalte Liverpool-manager Rafael Benitez til pressen foran morgendagens kvartfinale mot Benfica i Lisboa.

- Dette er grunnen til jeg ikke vil utbasunere at vi skal gå helt til finalen. Benfica er en utrolig vanskelig motstander, og vi kan ikke se lenger frem enn kampen i morgen, la han til.

- Jeg har sett opptak av 5-0 seieren deres over Everton tidligere i sesongen, men jeg visste alt om laget deres fra før. De har fart, kvalitet, en god balanse og en manager som hele tiden presser laget sitt til å nå nye høyder. De slipper ikke inn mange mål, men det er deres angrepsspill, og spesielt vingspillet, som gjør dem til en stor trussel for oss.

- De er i knallform om dagen, leder serien med seks poeng og har et forsprang på elleve poeng til Porto. Det forteller litt om utfordringen vi står overfor. Dette blir en minst like vanskelig oppgave som noen av de Champions League-kampene vi har spilt i år.

- Men vår egen form er i det minste i ferd med å bli bedre. Måten vi har vunnet kamper med stil på de siste ukene, gjør at Benfica også kanskje venter at de står overfor en tøff oppgave.

Pressen kom nok en gang med hentydninger om at Benitez representerer en defensiv og forsiktig fotball, noe spanjolen ikke ville være med på.

- Når man scorer 119 mål, slik vi gjorde for to år siden, og når man vinner to spanske ligatitler med en offensiv klassespiller som Aimar som hengende spiss, fremstår det ikke som forsiktig for meg, svarte han.

I morgen vil nettopp Aimar stå på motsatt banehalvdel, som et av Benficas offensive våpen.

- Jeg har et veldig godt forhold til Pablo. Han er en fantastisk gutt, og en veldig god proff som er i ferd med å finne tilbake til sin beste form igjen etter å ha hatt litt problemer. Han blir brukt mest i hjemmekampene av Benfica, men han er fortsatt i stand til å forandre en kamp.

Fernando Torres er bare et gult kort unna å måtte stå over returkampen. Får han kortet i returkampen, vil han måtte stå over en mulig semifinale mot sin gamle klubb Atletico Madrid, eller Benitez sin gamle klubb, Valencia. Benitez er ikke videre bekymret for det.

- Vi har snakket med ham om at han ikke må la seg frustrere. Fernando er rutinert nok, og vet hvordan han må opptre om han blir utsatt for provokasjoner. Jeg bekymrer meg ikke over nye gule kort til ham, da jeg føler han er rutinert nok til å håndtere situasjonen på en ordentlig måte.

- Han slang ikke med leppa mot Sunderland, fordi han var på hugget fra første fløytesignal av. Du kunne se at han trivdes med å spille sin fotball, og jeg er sikker på at han vil greie seg fint mot Benfica også.