- Christian er verdifull for oss

Roy Hodgson mener at Christian Poulsens innhopp mot Wigan hadde mye å si for at de røde fikk med seg det ene poenget fra DW Stadium på onsdag.

- Han bidro til å sikre det ene poenget. Han var veldig god når han kom inn, uttaler manageren til Liverpool Daily Post.

- Han slo ikke en eneste feilpasning, og vant flere dueller. Det er hva han er ute på banen for, og han vil bli bedre, legger Hodgson til.

- Dersom jeg ikke hadde satt ham inn, ville vi ha spilt med veldig slitne spillere i Maxi Rodriguez og Dirk Kuyt. Da kunne vi fort ha tapt kampen.

Avgjørelsen om å sette inn Poulsen var ikke akkurat populær blant Liverpools tilreisende supportere, noe de også tydelig ga uttrykk for.

- Christian må bare fortsette å jobbe hardt, og gjøre jobben sin når han får sjansen.

Poulsen har spilt 12 kamper for Liverpool nå, men har ikke startet en ligakamp siden 2-1 tapet for Blackpool tidlig i oktober.

- Dessverre kan jeg ikke gjøre noe med fansens reaksjoner. Han har hatt et par kamper foran vårt publikum der han ikke har spilt bra, og det vet han selv også. Han har vært langt nede av den grunn. Publikum er ikke dumme, og har sett at han ikke har spilt bra. Det er bare et faktum.

- Men han besitter kvaliteter, og er en god defensiv midtbanespiller. Han er ganske god med ballen, men vi har ingen problemer med å erkjenne at han har hatt en dårlig start hos oss.

- Da jeg tok ham av banen ved pause i en kamp, var han knust. Ikke bare fordi han ble tatt av banen, men også fordi han visste at prestasjonen ikke var i nærheten av det han er god for.

- Etter å ha spilt i Italia med Juventus, er han fullt klar over at supporterne synger navnet ditt når du spiller bra, og buer deg ut når du spiller dårlig. Det vet han.

- Men jeg har stor tro på ham. Vi vil få god bruk for ham utover i sesongen. Men han vet at det blir tøft å vinne fansens hjerter.

- Jeg kan ikke trylle bort hans problemer. Jeg kan ikke snakke for fansen, men jeg vil bli overrasket om noen av de som var på kampen i Wigan hevder at han ikke bidro til at laget klarte ett poeng. For det gjorde han. Han vant en rekke dueller, satte i gang kontringer ved flere aneldninger, og slo ikke en eneste feilpasning. I tillegg vant han noen hodedueller.

Poulsen hadde ingen god kamp mot Napoli i forrige uke, og ble da tatt av banen.

- Mot Napoli prøvde han på vanskelige pasninger, selv om han hadde slått noen feilpasninger allerede. En del spillere ville ha gjemt seg, og holdt seg til enkle pasninger, om noe slikt hadde skjedd dem. Han forsøkte fortsatt å slå de pasningene vi ønsker han skal slå, men mislyktes.

- Han var knust, for han ønsker å gjøre det bra. Han kom til Liverpool for å gjøre en god jobb. Alle spillere blir lei seg dersom de ikke umiddelbart blir akseptert av publikum, og dersom spillet deres ikke er godt nok til å overbevise supporterne. Men han gjør sitt beste. Folk har dårlige kamper av og til.

- Christian er en veldig ærlig spiller. Og jeg er ikke bekymret. Jeg var glad for å ha ham tilgjengelig mot Wigan. Det gjenstod ett kvarter, og jeg syntes ikke vi spilte bra nok til å vinne kampen. Jeg mente det å sette ham inn, og sende Steven Gerrard lenger frem, ville gi oss den største sjansen til å ta alle tre poengene. Jeg ønsket at Christian skulle tette igjen bakover, og det var nettopp hva han gjorde.