- City-kampen vil ikke avgjøre alt

Liverpool står foran en såkalt ”sekspoengskamp” borte mot Man City på søndag. Men Rafael Benitez vil ikke være med på at denne matchen er totalt avgjørende for hvem som tar fjerdeplassen.

Liverpool-manageren sier til Liverpoolfc.tv at kampen mot Manchester City på ingen måte vil avgjøre hvem som tar fjerdeplassen, men han er selvsagt fullt klar over at en seier borte mot City vil øke Liverpools muligheter for Champions League-spill neste sesong betraktelig.

- City har to kamper til gode på oss, noe som er viktig. Men de må vinne dem. Vi må bare konsentrere oss om vår neste kamp, og i ligaen er dette mot dem. Det vil bli en meget viktig kamp, siteres Benitez.

- Vi tenker fortsatt på samme måte. Sesongen er lang, og vi må holde det gående. Dette er en veldig viktig kamp, men selv om vi skulle vinne må vi fortsette å vinne kamper etter denne også, legger han til.

På papiret har Manchester City en vanskeligere sesonginnspurt enn Liverpool. City skal blant annet møte Aston Villa, Tottenham, Manchester United, Chelsea, Arsenal og Liverpool før sesongen er omme. Men Benitez legger ikke så mye vekt på dette.

- Jeg har analysert terminlisten litt, men ikke sett så alt for mye på det. Vi er rutinerte, og vet at vi må ta en kamp om gangen. Du kan ikke bruke for mye tid og energi på dette, for du kan uansett ikke kontrollere kamper du ikke selv deltar i.

- Vi har selv 2-3 kamper som på papiret virker veldig vanskelige, men alle kamper i Premier League er tøffe. Det er viktig å ha hele troppen tilgjengelig. Det er ikke bare spillere som Torres, Benayoun og Johnson som er viktige. Vi trenger konkurranse om hver eneste plass på laget, avslutter Benitez.